Du behöver
- 8 st strömmingsfilé
- salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
- 1.5 dl grovt rågmjöl
- 1.5 msk matfett
Gurksås:
1 dl minifraiche eller liknande
1 tsk lättmajonnäs
2 msk bostongurka
salt och peppar
Servera med:
kokt potatis
sallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra. Strö persilja på hälften av filéerna. Lägg dem dubbla och vänd dem i grovt rågmjöl.
2
Stek strömmingen i medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
3
Gurksås: Blanda mini fraiche med majonnäs och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Servera till strömmingen med kokt potatis och sallad.