Du behöver
- 300 g morötter
- 300 g persiljerot
- 300 g palsternacka
- 1 msk havssalt
- 1 st knippa timjan
- 3.5 msk olivolja
- 600 g vit fisk alaska pollock eller kolja
- 3 dl mjölk
- 200 g rågmjöl
- olja till stekning
Servera med:
citronklyftor
1 st knippe gräslök
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och skär morötter, persiljerot och palsternacka i stavar. Lägg dem i en långpanna och strö över salt och timjan. Droppa över oljan. Baka rotfrukterna i ugnen i 35–40 minuter.
2
Dela fisken i avlånga bitar. Torka fisken och doppa den först i mjölk och sedan i rågmjöl.
3
Stek fisken i en stekpanna med rikligt med olja, tills den är gyllene och spröd. Servera med citronklyftor och ugnsbakade rotfrukter blandade med klippt gräslök.