Varför skakar den när den får extra mat?

Hej! Jag har en kull kattungar hemma som är 11 dygn gamla. En av ungarna har jag stödmatat något för att den inte går upp...

Hej! Jag har en kull kattungar hemma som är 11 dygn gamla. En av ungarna har jag stödmatat något för att den inte går upp så mycket i vikt. Antigen så står den still, eller så ökar den med 3-5 gr per dygn. Därav har jag stödmatat lite och då blir viktuppgången 10-13 gr per dygn. Nu till frågan. De sista gångerna när jag har givit den mat, så har den börjat skakat i hela kroppen och inte verkat vilja ha. Varför gör den så när den får extra mat?

Kattvetare Ylva Stockelberg svarar:

Jag tycker inte du behöver mata om kattungen går upp i vikt även om det är lite. Men frågan är varför den inte hänger med de övriga? Den kan vara sen i utvecklingen, varit mindre vid födseln och då kommer den troligen att växa i fatt eller det kan vara något fel på den som gör att den inte går upp i vikt eller vill ha mat. En anledning till att katter står still kan vara plattbröst/flatchest, det brukar rätta till sig men man ska inte avla på katter som haft plattbröst.

Scroll to Top