Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Den krämiga och goda soppan går lekande lätt att laga. Fräs lite tunt skivad purjolök (från den gröna delen på löken) och toppa soppan med.

4 portioner

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 st purjolök den gröna delen
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde

Svampmacka

250 g svamp
2 msk smör
1 st tunt skivad vitlöksklyfta
0.5 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt och svartpeppar
4 st bake off minibaguetter

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar.

2

Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.

3

Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4

Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, stek någon minut till.

5

Pudra över mjöl och häll i grädden under omrörning. Låt puttra ihop lite och smaka av med salt och peppar.

6

Värm och skiva brödet, toppa med svampröran.

Scroll to Top