Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 50 g tomatpuré
- 2 skiva rostat bröd
- 2 msk olivolja
- 500 g skärbönor
- 100 g parmesanost
- 1 st knippe bladpersilja
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda färs, salt, ägg och tomatpuré. Mixa det rostade brödet till ströbröd och blanda det med färsen. Forma färsen till köttbullar stora som valnötter.
2
Smörj en långpanna med 2 msk olivolja. Lägg i köttbullarna. Skaka långpannan så köttbullarna blir täckta med olja runt om. Stek köttbullarna i ugnen i 15–20 minuter.
3
Ansa bönorna och koka dem i saltat vatten i 6–8 minuter, tills de är mjuka men har lite bett kvar.
4
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på glest, små högar med riven parmesanost. Baka i ugnen i 6–8 minuter.
5
Lägg upp bönorna, köttbullar och parmesankex i en stor skål eller på ett fat. Strö över hackad persilja.