• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så gör du ljuvligaste midsommartårtan steg för steg

    En mumsig midsommartårta med len marsangrädde och frisk jordgubbs- och rabarberkräm gör du enkelt med vår beskrivning. Dekorera med ätbara blommor för en riktig midsommardröm!

    Så gör du ljuvligaste midsommartårtan steg för steg

     

    Här hittar du receptet:

    Ljuvligaste midsommartårtan
    Dessert

    Ljuvligaste midsommartårtan

      Recept från HemmetsJournal.se

     

    Steg för steg: Så gör du midsommartårtan!

    Botten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Vänd om försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en välsmord och bröad form med hål i mitten, 1,25 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt stå i formen i 10 minuter. Stjälp upp kakan och låt kallna.

    Kräm: Ansa och skiva jordgubbar och rabarber. Koka tillsammans med syltsocker i 10 minuter. Låt kallna.

    Vispa hälften av grädden tillsammans med marsanpulver. Dela kakan i tre delar. Lägg hälften av jordgubbs- och rabarberkrämen på nedersta bottnen och lägg på hälften av marsangrädden. Lägg på nästa botten och resten av krämen och grädden.

    Lägg på sista bottnen. Vispa resten av grädden och täck tårtan med den. Garnera med ätbara blommor.

    Njut av din ljuvliga midsommartårta!

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!