• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så gör du din egen fotbollstårta

  Det är EM i fotboll och naturligtvis hejar vi på Sverige. Här är tårtan för att fira – eller trösta oss med. Den imponerande utsidan matchas av den maffiga insidan med hallonsylt, smörkräm och chokladmousse. Och den blir lika uppskattad av spelare i division fem…

  Så gör du din egen fotbollstårta

  Här hittar du receptet:

  Fotbollstårta
  Dessert

  Fotbollstårta

    Recept från HemmetsJournal.se

  Steg för steg: Så gör du fotbollstårtan!

  Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll upp i långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i 15 minuter. Vänd upp på sockrat papper och lossa bakplåtspappret. Låt kallna.
  Chokladmousse: Bryt chokladen i bitar. Värm grädden i en kastrull. Ta den av värmen och lägg i chokladen. Rör om tills den smält. Ställ kallt i ett par timmar, gärna över natten. Vispa upp chokladgrädden. Klicka i färskosten när den börjar tjockna och vispa den tjock.

  Smörkräm: Värm hallonen i en kastrull. Passera dem genom en sil. Blanda äggvita och socker till smörkrämen i en skål. Värm över vattenbad under omrörning tills sockret lösts upp. Ta skålen av vattenbadet och vispa med elvisp tills det blir en maräng. Klicka i smöret under vispning. Tillsätt de passerade hallonen under vispning.

  Dela bottnen i två lika stora bitar. Bred hallonsylten över botten men inte ända ut i kanten. Spritsa kanten runtom med smörkrämen. Bred sedan chokladmoussen över hallonsylten innanför smörkrämen. Lägg på den andra bottnen.

  Bred smörkräm runt om och ovanpå tårtan. Kavla ut marsipanen tunt och lägg den över tårtan. Används två lock så kavla ihop dem. Skär av kanten runt om. Vispa ihop kristyren med elvisp tills konsistensen känns bra. Spritsa linjer på tårtan. Vispa grädden och spritsa den runt kanten på tårtan. Gör fotbollar av fondanten och måla dem med sockerfärg. Garnera med boll och hörnflaggor.

  Beskåda ditt verk!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!