Smörgåstårta med frukt och kallskuret kött

Smörgåstårtan har två läckra fyllningar och dekoreras med frukt och kallskuret. Receptet kommer från Ingegerd Johansson i Mullsjö, som tog hem andra pris i Hemmets Journals tävling där vi efterlyste Sverige godaste smörgåstårta.

8 portioner

Du behöver

  • 6 skivor landgångsbröd
  • 11 skivor kavring
  • bordsmargarin

Fyllning 1

½ grillad kyckling
140 g bacon
1 tomat
1 avokado
1.5 dl crème fraîche
2 msk senap
salt och peppar

Fyllning 2

1 äpple
2 dl riven ost
0.5 dl majonnäs
1 dl kesella

Garnering

2.5 dl crème fraîche
1 kruka persilja
10 skivor pastrami
10 skivor rostbiff
en fjärdedels melon
1 kiwi
12 små tomater i olika färger
10 skivor salami
20 vindruvor

Gör så här

1

Fyllning 1: Rensa kycklingköttet från ben och skinn och strimla det fint. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och svalna.

2

Hacka tomaten. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Hacka fruktköttet. Blanda crème fraiche och senap och rör i kyckling, bacon, tomat och avokado. Smaka av med salt och peppar.

3

Fyllning 2: Skala och riv äpplet och krama ur vätskan. Blanda med ost, majonnäs och kesella. Smaka av med salt och peppar.

4

Kantskär brödskivorna och bred på bordsmargarin. Lägg 3 landgångsbröd bredvid varandra och lägg på fyllning 1.

5

Lägg på kavringskivor så att det täcker och bred på fyllning 2. Avsluta med landgångsbröd.

6

Garnering: Bred crème fraiche runt om och ovanpå tårtan. Hacka persiljan – spara lite till toppen – och lägg på kanterna.

7

Rulla pastrami och rostbiff fint och lägg varannan rulle runt om hela tårtan. Klyfta melonen och skiva kiwin. Dela tomaterna. Lägg melon, kiwi och tomater mellan köttrullarna.

8

Lägg salamin i mitten tillsammans med delade vindruvor. Avsluta med persilja.

Scroll to Top