8 portioner
Du behöver
- 1 kg plommon och aprikoser
- 4 msk strösocker
- smör till formen
Smet
3 ägg
3 dl mjölk
1 ⅓ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering och servering
socker
mynta
vaniljglass
Ugn: 175°
Gör så här
1
Dela och kärna ur frukten. Blanda frukt och socker i en smord ugnssäker form.
2
Sätt formen i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.
3
Smet: Vispa ihop ägg och 3 msk av mjölken. Vispa i socker, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör i resten av mjölken.
4
Fördela smeten över frukten. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills smeten stannat och fått färg.
5
Garnering och servering: Strö över socker och mynta, servera med vaniljglass.