Kycklingsoppa med tomat och saffran

Saffran, tomat, fänkål och apelsin är smaker som trivs tillsammans med kycklingfilén.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st fänkål
  • olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 st tomat 400 g
  • 3 st kycklingbuljong
  • 1.5 l vatten
  • 2 st lagerblad
  • 0.25 st apelsin skal
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 st stora vita bönor ca 400 g
  • 1 st kruka basilika
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 krm tabasco
  • flingsalt

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök. Skär fänkålen i små bitar. Fräs lök, vitlök och fänkål i en gryta med olja utan att det tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet.

2
Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, vatten och lagerblad. Skala apelsinen med en potatisskalare och lägg i skalet. Koka soppan under lock, ca 20 minuter.

3
Skär kycklingen i små bitar. Lägg i kycklingen och koka, ca 5 minuter. Tillsätt sköljda bönor och basilikablad. Smaka av med citronsaft, tabasco och salt.

Scroll to Top