Du behöver
- 500 g falukorv
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st morötter
- 1 st bladselleri stjälk
- 1 st burk hela tomater
- 2 dl hönsbuljong
- 0.5 tsk oregano
- 1 st lagerblad
- salt och peppar
Garnering:
citronskal strimlat
hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär korven i skivor. Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Skala och tärna morötterna, ansa och strimla sellerin.
2
Fräs alla grönsakerna i lite matfett så att de får lite färg.
3
Tillsätt tomater, buljong, oregano, lagerblad, salt och peppar. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 15 minuter. Smaka av.
4
Stek korven gyllene på båda sidor i lite matfett. Lägg över korven i grönsakspannan och låt det puttra ytterligare ca 5 minuter.
5
Strö över citronskal och persilja.