Korv i bröd med läckra tillbehör

Du behöver 8 st smaksatta korvar 2 st baguetter 200 g surkål Ajvarsås: 1 st vitlöksklyfta 0.5 dl ajvar relish het 1 msk tomatpuré 2...

Du behöver

  • 8 st smaksatta korvar
  • 2 st baguetter
  • 200 g surkål

Ajvarsås:

1 st vitlöksklyfta
0.5 dl ajvar relish het
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 msk hackad persilja

Paprikarelish:

1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st rödlök
1 st äpple
2 st tomater
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl äppelcidervinäger
1 dl råsocker
0.5 tsk paprikapulver
1 tsk gula senapsfrön
salt och peppar

Gör så här

1

Ajvarsås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, ajvar relish, tomatpuré, olja och persilja.

2

Paprikarelish: Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Tärna tomaterna. Skala och hacka vitlöken. Blanda paprika, lök, äpple, tomat och vitlök i en kastrull och koka upp. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Skär brödet i bitar och värm eller grilla det lätt. Stek eller grilla korven.

Scroll to Top