Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st grön paprika
- olivolja
- 1 tsk chilipulver
- 0.5 tsk spiskummin mald
- 1 krm muskot mald
- 1 tsk oregano torkad
- 2 st kidneybönor 400 g
- 1 st bönor 400 g
- 0.5 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- flingsalt
- koriander eller persilja
Servera med:
avokadoröra se recept
feferoni
isbergssallad
tortillabröd
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprikan fint. Fräs lök, vitlök och paprika på svag värme i en gryta med olja, ca 10 minuter. Rör i kryddorna mot slutet.
2
Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Tillsätt kidneybönor, bönor i tomatsås, vatten och fond till grytan, och småkoka under lock, ca 5 minuter. Smaka av med salt. Strö över hackad koriander eller persilja. Servera med avokadoröra, feferoni, isbergsallad och varma tortillabröd.
3
Avokadoröra: 4 portioner: Skär bort kärnor och väggar ur 1/2 chilifrukt och finhacka chili-köttet. Dela 1 tomat, gröp ur kärnorna och fintärna tomatköttet. Gröp ur avokadoköttet ur 2 avokador och mosa dem tillsammans med 2 tsk limesaft och 1 dl turkisk yoghurt. Tillsätt chili- och tomathack och rör om. Smaka av med tabasco och flingsalt.