Hela familjen flyttade in i en buss

Amalia Braunsthal och hennes familj i Söderköping lämnade sitt vanliga lägenhetsliv och flyttade in i en buss. Bussen är på sex kvadratmeter och här bor hon med sin sambo Robin och barnen Sixten, 6 år, och Hedda, 3 år.

– Fördelarna med att bo så här är oändligt många! Mer tid för varandra, färre saker att hålla reda på, ekonomisk frihet och alla möjligheter att vakna upp vid en strand en morgon och mitt i stan nästa, säger Amalia.

Det var en familjekris som gjorde att familjen började omvärdera sitt liv och så hittade de en buss från 1982 på Blocket. Under nästan ett år fräschade de upp den och skapade så smart och funktionell inredning de kunde. Inför sommaren 2019 stod bussen klar och familjen utforskade Sverige. Till hösten flyttade de tillbaka in i lägenheten igen, men denna sommar har de återigen bott i bussen, parkerad på en bit hyrd mark. Här har de “byggt ut” med trädäck och tält.

– Livet i bussen är inte så annorlunda som folk verkar tro. Vi har ordnat rinnande vatten och vi har solpaneler på taket som ger oss el. Vi har tv och ett litet kök, inga konstigheter.
Vi är helt vanliga människor som har valt att jaga vår lycka, säger Amalia.

Hela familjen flyttade in i en buss
Familjen Braunsthal bor i en folkabuss på
sex kvadratmeter.
Scroll to Top