Bröd med nötter och frukt

Du behöver 100 g hasselnötter 200 g aprikoser torkade 50 g jäst 5 dl vatten 37 0.5 dl rapsolja 2 tsk salt 6 dl grovt...

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 200 g aprikoser torkade
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 6 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special

Ugn: 250°/200°

Gör så här

1
Hacka nötter och aprikoser grovt. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen i maskin i 5 minuter. Arbeta in nötter och aprikoser och låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

3
Skåra bröden med vass kniv och grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 200° och grädda i ca 20 minuter.

Scroll to Top