101-åringens hemlighet till ett långt liv är två bitar choklad om dagen

Mörk choklad och ett aktivt liv. Det är förklaringen till att Eunice Modlin levt så länge, om du frågar henne själv.

Eunice Modlin från Indiana firade nyligen sin 101:a födelsedag.

– Jag tror att det här är något ganska nytt. Det är inte många som lever så här länge, säger hon i ett tv-reportage för Tristatehomepage.

Och det har hon ju verkligen rätt i! Själv har Eunice två förklaringar till sitt långa liv. Dels har hon ätit två bitar mörk choklad varje dag, och dels har hon sett till att vara aktiv. 

När hon blåste ut ljusen i födelsedagstårtan var hon omgiven av sin familj, ända ner till sina barnbarns barnbarn. Sonen Lonnie Modlin, det enda av hennes barn som fortfarande lever, berättar att hans mamma alltid har varit tuff. Som ung var hon en skicklig bågskytt och vann nästan alla tävlingar hon deltog i. 

Nyligen har hon dessutom lärt sig hur man använder en mobiltelefon.

– Hon har alltid anpassat sig efter tiden, och alltid varit stadig som en klippa för mig, säger barnbarnet Tammy Gentry. 

Dessutom har Eunice alltid varit mycket hälsosam, aldrig druckit alkohol och aldrig rökt, vilket antagligen också är en anledning till att hon levt så länge.

Hon säger själv att hon aldrig trott att hon skulle bli så gammal, men att hon är glad för det, och ser fram emot att få fira födelsedag nummer 102. 

Besök Tristatehomepage för att se en intervju med 101-åringen.

Scroll to Top