Nanne Grönvall vill bidra till campen mot cancer

För några år sedan drabbades Nanne Grönvall av bröstcancer. Nu designar hon kläder till lyckotrollen i Barncancerfondens och Egmont Publishings nya kampanj som drar igång i höst.

Personligt

Namn: Nanne Grönvall

Ålder: 52 år.

Familj: Peter och tre barn.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Designar kläderna till Barncancerfondens och Egmont Publishings lyckotroll. Släppte i början av året sin åttonde skiva Drama queen.

5 kronor för varje troll går till forskning

Barncancerfonden samarbetar kring lyckotrollet med Egmont Publishing (som bland annat ger ut både Kalle Anka och Hemmets Journal). Trollet får en specialdesignad dräkt av Nanne Grönvall och för varje lyckotroll som säljs går fem kronor till Barncancerfonden.

Nanne Grönvall vill bidra till campen mot cancer

Nanne Grönvall designar kläderna till Barncancerfondens och Egmont Publishings lyckotroll.

Nanne Grönvall drabbades själv av cancer 2006 och är ännu inte friskförklarad.

– Cancer är en ondskefull sjukdom, som drabbar både stor och liten – och omkullkastar livet fullständigt, säger Nanne.

 Beskedet tvingade henne att göra flera förändringar.

– Det är en kamp på liv och död. Allt jag tänkte göra “sedan” fick jag omvärdera, det kanske inte skulle komma något “sedan”. Jag har lärt mig att bli bättre på att ta semester och backa när stressnivån är för hög.

 Nanne tävlade med låten Avundsjuk i Melodifestivalen 1998, iklädd stora öron och lila peruk. Låten gav upphov till många kommentarer, till exempel “Jag känner igen mig i den låten, jag känner mig aldrig fin”.

 Det var efter det som Nanne började samla på troll. Nu har hon över hundra stycken.

– Troll har något busigt över sig – i likhet med mig.

– De har mycket att lära oss. Troll har stora öron, krokiga näsor och är oproportionerliga. Men vi älskar dem för deras charm och personliga uttryck, inte för att de är vackra. Det är också våra styrkor, som människor. Bara vi förstår det.

 Vad gör du idag för att må bra?Nanne Grönvall vill bidra till campen mot cancer

– Jag trivs och får mycket kärlek och uppskattning i jobbet, och har också många nära vänner i branschen. Det är stressigt många gånger men ändå lättare än om jag haft ett jobb jag kanske hade vantrivts med.

 Nanne har startat stiftelsen Nanne Network som arbetar för utsatta barn, och brinner också för Min Stora Dag, stiftelsen som uppfyller svårt sjuka barns önskedrömmar.

– Jag möter många cancerdrabbade barn. Mitt första möte var med en 4-årig flicka som tyvärr gick bort efter ett års sjukdom. Det går ju inte bra för alla. Men vilken kämpaglöd och vilken styrka barnen har.

 Vad betyder stödet och samarbetet med Barncancerfonden?

– Det är viktigt! Forskningen behöver mer pengar. Det är genom ekonomiskt stöd som forskningen kan gå framåt, och det går verkligen framåt hela tiden. Men kampen fortsätter!

Scroll to Top