Vi hittade kärleken på nätet!

Att dejta på nätet har blivit oerhört vanligt. Hemmets Journal har pratat med tre kvinnor som sökte kärleken via dejtingsajter – och fann den.

Dejtingsajter

match.com

 

Mötesplatsen.se

firstdate.com

50plusmatch.se

eDarling.se

parship.se

e-kontakt.se

Match4me.se

spraydate.se

Vi hittade kärleken på nätet!¨
Arbetskamraten hjälpte Anita Strand att gå in på en nätdejtingsida och där träffade hon på Kenneth Svensson. Idag är de lyckligt gifta.

Dejten ledde till bröllop

För sju år sedan dog Anita Strands stora kärlek. Hon kände då att hon aldrig skulle komma att träffa någon annan.

Anita, som idag är 67 år och pensionerad sjuksköterska, har fem barn som hon fick i ett tidigare äktenskap. Det slutade med skilsmässa efter tio år.

Efterhand som åren gick kände hon sig ensam och hade tråkigt på helgerna när “alla hade sitt”. En dag frågade en av hennes arbetskamrater varför hon inte gick in på nätet och dejtade.

– Men då tänkte jag: nej, aldrig livet, jag vill inte sänka mig så lågt, berättar Anita.

Arbetskamraten hjälpte henne att gå in på Mötesplatsen.se

– Det kändes döfånigt, men jag gick in och skrev lite negativt om mig. Jag både ville och inte ville att någon skulle tända till. Nu är jag så glad för att jag gjorde detta.

Kenneth Svensson från Fristad var mannen som såg Anita på nätet. Han hade också mist sin partner, efter 42 års äktenskap.

– Jag frågade Kenneth hur han kunde fastna för mig så som jag skrev. Då svarade han: “Ja men älskling, jag kunde läsa mellan raderna.”

Efter att ha mejlat varandra några gånger skrev Kenneth att han ville komma ner till henne i Falkenberg och äta på restaurang. Anita tackade ja.

– Men just den kvällen kom två av mina barn och hälsade på. Och då fick jag spader, för jag hade inte berättat något för dem. Jag mötte honom och sa att barnen var här. Men vad bra, sa han, då går jag in och hälsar på dem med en gång!

– Vi åkte ner till havet och pratade och pratade oavbrutet i fyra timmar innan Kenneth åkte hem! Efteråt tyckte att det kändes ganska bra. Så han pendlade till mig mer och mer.

Kenneth gick först ner i arbetstid för att kunna vara mer med Anita och bestämde sig sedan för att gå i pension.

– Han flyttade in hos mig efter att ha pendlat i ett år, berättar hon. Barnen älskade honom. Alla älskade honom. Han är så snäll så det inte är klokt.

Deras dejtande kröntes sedan med bröllop i Anitas trädgård.

 

Vår kärlek växte sig stark på distans

Vi hittade kärleken på nätet!När jag tittar in i Helena Sundholms glittrande ögon och hör henne berätta om mannen hon träffat på nätet, Pål Burman, går det inte att ta miste på att hon är kär.

– Att känna att man har sin bästa vän i en person fullt ut, så har jag aldrig känt förr. Vi är själsfränder och har fantastiskt roligt tillsammans, säger hon.

Men vägen till dagens lycka har inte varit spikrak.

– Jag har en son, Gabriel, som är 18 år. Jag träffade hans far 1991 och vi separerade 1998.

Helena började nätdejta år 2000 och två år senare träffade hon den man som skulle bli make nummer två. Äktenskapet tog dock slut hösten 2008 och efter en kort tid av nätdejtande igen, inledde Helena ett förhållande som tog slut efter knappt två år.

– Efter det förhållandet bestämde jag mig för att om jag ska träffa någon nu så ska jag vara riktigt kräsen och vänta in rätt man, berättar hon.

Helena gick in på nätet igen och fick ganska direkt kontakt med Pål. Det här var i juni 2012 och han hade just separerat.

– Pål hade varit inne på min sida. Han hade skrivit en kort och kärnfull text. Jag skrev tillbaka till honom och frågade vad han sökte. Han skrev några rader och jag skrev ett jättelångt svar. Det var något i hans ton som fick mig att skriva vad jag ville ha och inte ville ha, berättar Helena.

– Det dröjde tre veckor innan vi träffades. Vi skulle bara ta ett glas vin på Rival i Stockholm. Vi skildes åt klockan 3 på natten och tog var sin taxi hem. Vi hade en jättetrevlig kväll, det klickade direkt. Sedan åkte vi på semester på olika håll. Så vår kärlekshistoria byggdes upp på distans, han på Gotland och jag i Frankrike. Vi sparade våra meddelanden, så när vi kom hem så visste vi precis: nu är det klart. Det var häftigt!

Pål och ex frun delade på huset det första halvåret.

– Jag träffade inte hans barn förrän efter ett tag, medan Pål träffade min son eftersom han i princip bodde hos oss varannan vecka. Efter jul introducerades jag för hans barn – och det gick jättebra.

Helena och Pål, som båda är egenföretagare, bor på var sin sida av Stockholm och har pratat om att flytta ihop, men både med hänsyn till barnen och varandras arbeten, så får det växa fram en passande lösning.

– Men visst ska vi bo ihop så småningom, säger hon.

 

Vi har dragit en riktig vinstlott

Vi hittade kärleken på nätet!När distriktsköterskan Catarina Grute i Stockholm började nätdejta fick hon en överraskning direkt.

– Jag hittade en bild på en man, Nils Grute, som hade en affär som jag handlat i. Så jag visste vem han var, men han visste inte vem jag var, säger Catarina.

Anledningen till att hon gick in på nätet var hon levt ensam efter en separation. Att gå på krogen eller på dansställen för att försöka hitta en ny partner var inget alternativ för Catarina.

– Nils och jag träffades på en fika och det kändes bra. Sedan gick vi ut och åt och det kändes också bra. Sedan föll det sig bara naturligt. Nu har vi varit gifta i fem år och vi har det bra.

Första året de träffades, bokade Catarina och hennes två barn och Nils och hans fyra barn en resa till Thailand.

– Det var lite av ett test med barn och så. Men det har funkat med dem sedan dag ett. Den minsta var bara 3 år då, hon är 9 nu. Det är ett litet gulligt extrabarn som jag har fått på köpet.

– Jag har nog dragit en riktig vinstlott, säger Catarina med ett leende.

 

Härligt att känna livet flamma upp

Vi hittade kärleken på nätet!Lisa Syrén, programledare för radioklassikern Ring så spelar vi, hittade sitt livs kärlek Mikael på nätet.

– Det är härligt att möta kärleken så här sent och känna livet flamma upp igen, säger programledaren Lisa Syrén i en intervju med Expressen.

Nu är de gifta och bor de ihop i ett gammalt 1700-talshus i Karlskrona i Blekinge varifrån Lisa också är aktuell med ett nytt radioprogran Lördag med Lisa där hon delar med sig av sina egna och lyssnarnas musikminnen. Programmet sänds mellan klockan sex och sju på lördagsmorgonen men kan även avlyssnas på sr.play på nätet.

Scroll to Top