• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Rättelser

  Här hittar du rättelser från kryssen i Hemmets Journal.

  Hemmets Journal nr 34: 
  I HÄLGEKRYSSET på sidan 78 saknas de rosa rutorna som anger vilka bokstäver som bildar lösenordet. De rosa rutorna hittar du på bilden här nedan. 

   

  Hemmets Journal nr 33: 

  I KVISTIGA KRYSSET har det denna veckan tyvärr smugit sig in ett fel. Nyckeln STORAN ska bytas ut mot SVART KORT. Vi beklagar detta!  Hemmets Journal nr 31:

  I KVISTIGA KRYSSET på sid 69 finns nyckeln "Ugn". I tomrutan två rutor till höger saknas en liten krokpil med riktning nedåt för att ange lösningens utrymme, dvs fyra rutor.
  Hemmets Journal nr 29:

  I NÖTVÄCKAN på sid 65 finns nyckeln "Rastyp" som ger lösningen "Jude". Läsare har hört av sig och är upprörda över denna nyckel, vilket vi på redaktionen förstår helt och fullt. En sådan nyckel relaterat till folkgrupper ska inte få förekomma i Hemmets Journals korsord. Att även likställa "ras" och religion är helt förkastligt.

  Dessutom: Att använda ras-begreppet bland människor är vetenskapligt förlegat. Den genetiska skillnaden är alltför liten mellan olika folkgrupper och etniciteter.

  Hemmets Journals redaktion beklagar djupt det inträffade och ber uppriktigt om ursäkt för detta övertramp.  Hemmets Journal nr 24:

  I Storkrysset ska nyckeln HA PÅ SIG, över den nedersta teckningen på höger sida, bytas ut mot nyckeln VARA AVHÄNGIG AV. Vi beklagar felet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!