Min katt har ont i svansroten

Jag har en katt som är snart är 3 år gammal. Jag har kastrerat henne på grund av att hon är innekatt och hon skrek...

Jag har en katt som är snart är 3 år gammal. Jag har kastrerat henne på grund av att hon är innekatt och hon skrek så mycket när hon löpte. Hon är sig lik fastän hon är kastrerad, men hon är speciell. Hon älskar när man jagar henne, då tvärvänder hon och börja jaga en själv. Eller så sitter hon på bakbenen och boxas. Hon älskar att busa.

Men nu har jag märkt att när man ska lyfta upp henne så börja hon jama och lägger sig ner på sidan. Det har hon inte gjort förut. Och när man drar handen över ryggen ner till baken och ska klappa henne vid svansen så skriker hon och sticker iväg.

Innan vi kastrerade henne så hoppade hon ut 4-5 gånger, inte så högt upp, en trappa med buskar nedanför. Sedan flyttade vi tre trappor upp i ett annat område och där trillade hon ut på framsidan, rakt ner i buskarna. Hon försökte att ta tag i fönsterräcket när hon föll. Hon tog tag i grannens nedanför, och längst ned. Man hörde hur hon trevade efter något att hålla fast vid. Men så fort hon landade så sprang hon in i porten. Mina barn mötte henne och hon sprang direkt in i famnen på dem. I vintras trillade hon också ut genom balkongräcket.

Jag vet att hon tycker om att sitta på fönsterblecken men hon får inte det längre på grund av att hon trillar.

Jag tror inte att hon har fått problem med höfterna för då hade hon nog visat det. Hon blev nog mest rädd när hon trillade. Men kan hon ha blivit känsligare på bakdelen efter kastreringen? Snälla, vad kan det vara?

Veterinär Erik Lundberg svarar:

Kastrationen kan inte göra henne känsligare på bakdelen. En del äldre katter kan få ont över korsryggen till följd av förslitningsskador, men Katja är för ung för det. Alla hennes fall är en troligare orsak.

Det är inte bara höfter som kan skadas utan även kotor, disker och ledutskott. Beställ tid hos din veterinär och få Katjas rygg undersökt.

Scroll to Top