• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hemmets Journal skänker julgåvor till förmån för flyktingfamiljer

  För att hjälpa flyktingfamiljer så anordnade Egmont Publishing, som äger Hemmets Journal, en julklappsinslagning för medarbetarna. Alla julklappar delas ut till flyktingfamiljerna lagom till jul.

  Hemmets Journal skänker julgåvor till förmån för flyktingfamiljer

  I dag är det tomteverkstad på Egmont Publishing i Malmö och Stockholm. Medarbetare från båda kontoren medverkar i en gemensam julklappsinslagning där julklapparna skänks till nyanlända flyktingfamiljer. Vi slår in allt från pussel, målar- och pysselböcker, färgpennor och gosedjur som sedan delas ut till de nyanlända barnen och deras familjer.

  Bild 1290038

  Allt från pussel, målar- och pysselböcker, färgpennor och gosedjur slogs in.

  Julgåvorna är skänkta från vår verksamhet och i samarbete med Malmö stad och Stockholms stad delas de sedan ut till flyktingboenden i Malmö och Stockholm. Hos oss i Malmö blir det dessutom en auktion bland medarbetare, där pengarna oavkortat går till en välgörenhetsorganisation som hjälper till på plats i krigshärjade områden.

  Medarbetarna har chans att ropa in bland annat sällskapsspel och originalteckningar av Kalle Anka och Bamse. Det slutgiltiga priset per auktionerad vara kommer sedan Egmont att matcha. Blir en teckning såld till en anställd för 500 kronor så går Egmont in med ytterligare 500 kronor.

  Per Kjellander, VD på Egmont Publishing i Sverige, har bjudit in de anställda till Egmonts Julhjälp 2015. Han hoppas att alla medarbetare är med och hjälper till att sprida glädje i jul till de som behöver det mest.

  – Vi på Egmont har en lång tradition av att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Genom vår fond delar vi varje år ut en stor del av vår vinst för att ge ett bra liv till barn och unga. Förra året delade vi ut 100 miljoner kronor vilket faktiskt är ungefär 15 000 kronor per anställd.

  Bild 1290039

  Per Kjellander, VD för Egmont Publishing, är en av dem som slår in julklappar till barnen.

  – Därför känns det både bra och naturligt att vi nu gör en insats för nyanlända flyktingar från bland annat Syrien. Den 30 november samlas alla medarbetare för att slå in julgåvor till nyanlända barn på flyktingboenden i både Stockholm och Malmö.

  Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det här är vårt sätt att bidra och sprida julglädje hos de nyanlända barnen och deras familjer.

  Varma hälsningar från dagens tomteverkstad

   

  Bilder från Egmonts Julhjälp 2015

  Bild 1290040

  Bild 1290041

  Bild 1290042

  Bild 1290043

  Bild 1290044

  Bild 1290045

  Bild 1290046

  Bild 1290047

  Bild 1290048

  Bild 1290049

  Hallå mitt i inslagningen! Vad tycker du om Julhjälpen 2015?

  Bild 1290050

  Daniel Carlsson är utvecklingschef på Egmont Publishing Kids och slår precis in sin första julklapp för Julhjälpen 2015.

  – Det här är jättebra, ett toppeninitiativ. Jag slår in en pekbok som heter På promenad. Det är den första julklappen det här.

  Daniel slår in paket för barn mellan 4-5 år tillsammans med kollegorna från Malmö.

  För honom handlar julen om att umgås med nära och kära.

   

  Bild 1290051

  Anna Gabrielsson är systemadministratör för Egmonts kundtjänst och står vid bordet som slår in julklappar till barn över 6 år.

  – Jag tycker att det här initiativet är väldigt bra.

  Hon har precis slagit in såpbubblor och är inne på sitt andra paket. Det viktigaste för Anna i jul är att vara nära familjen och vännerna.

   

  Bild 1290052

  Andreas Karlsson jobbar på Egmonts centrallager. Han slår in julklappar för barn i ålder 0-3 år.

  – Jag tycker det är roligt att det blir av. Jag vet att man har gjort det här initiativet i Danmark och Norge och det här är första gången som vi gör det i Sverige så det är därför jag är här idag, för att hjälpa till.

  Han slår in boken Hemma hos Alfons Åberg och är inne på sitt 16:e paket.

  – Men 70 paket ska det bli innan jag går hem!

  Andreas tycker att familjen är det viktigaste i jul.

  – Att äta gott och vara hemma med familjen. Paket har mindre betydelse fast det blir nog en hel del.

   

  Bild 1290053

  Hemmets Journals matredaktör Daniela Gossell slår in pussel, också för barn i ålder 0-3 år.

  – Det är jättekul att Egmont gör det här för det behövs just nu. Det är så många barn som inte har något så det är jätteviktigt att vi kan göra det här.

  Hon slår in ett bamsepussel och är inne på sitt 8:e paket.

  – Det viktiga för mig i jul är att man faktiskt tänker på andra och kanske ger lite mindre till familjen. Man behöver inte ge så dyra presenter, man kanske skänker bort lite. Vi har ju faktiskt precis allt vad vi behöver.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!