• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • David Hellenius: Jag är nog inget vidare som tomte

  Han kan mycket väl tänka sig att dansa i tv och nu går även skådespelarkarriären som en dans för Sveriges populäraste programledare. Till jul är det premiär för filmen Micke och Veronica – där David Hellenius har en huvudroll.

  Bild 1289133

  Sveriges populäraste tv-programledare David Hellenius  har en huvudroll i filmen Micke och Veronica som har biopremiär på juldagen.

  År 2009 debuterade komikern och programledaren David Hellenius på bioduken i filmen Sommaren med Göran.

  Därefter kom En gång i Phuket och en mindre roll i Kärlek deluxe.

  På juldagen är det premiär för relationskomedin Micke och Veronica. Han spelar Micke, som är snickare och ska renovera köket hos överklasstjejen Veronica (Izabella Scorupco).

  Det är din första stora huvudroll. Är du överraskad?

  – Att jag skulle vara en av huvudkaraktärerna i en så här pass stor film hade jag aldrig kunnat tro för 5-6 år sedan. Min vän och kollega Peter Magnusson har varit väldigt drivande och fått in mig i filmbranschen också, vilket är jättekul, berättar David.

  Du fick även bjuda på lite dans i filmen – kan du tänka dig att tävla i stället för att vara programledare för Let's dance?

  – Ja, kanske det. Agneta Sjödin gjorde ju det efter att tidigare lett programmet. Det vore kul att prova någon gång. Men då får jag vara inställd på en massa skit från Tony Irving och de andra i juryn (haha).

  Du och Renée Nyberg träffades på en branschfest när hon var en gift 35-årig tvåbarnsmamma och du en 27-årig singel. Hur var det att kastas in i en ny värld och bli bonuspappa helt plötsligt?

  – Det var förstås en stor omställning, men vi tog det väldigt lugnt i början. Barnen var små då och hon väntade ganska länge med att presentera mig för dem.

  På nyårsafton har ni varit gifta i fem år – men ni är egentligen ganska olika som personer?

  – Ja, det finns nog nästan mer olikheter än likheter mellan oss. Hon är balanserad och jag är mer upp och ned i humöret. Hon är slarvig och jag är närmast pedantisk. Vi är varandras motsats när det gäller flera saker. Fast vi har samma värderingar i grunden och det är viktigast.

  Bild 1289134

  David Hellenius och Renée Nyberg träffades på en branschfest för 13 år sedan.

  Hur är det att vara gift med kvinna som också jobbar som programledare?

  – Det fungerar bra, vi är ju vana att det kan bli lite pusslande ibland. Vi försöker att lägga våra mest intensiva arbetsperioder vid olika tillfällen så att inte barnen ska bli lidande. Jag älskar att vara med barnen och vill vara en närvarande och engagerad far. Kan exempelvis få dåligt samvete om jag skulle missa ett föräldramöte i skola – även om Renée är med.

  Just det här med din ständiga oro, kan den bero på att Leo var nära att inte klara förlossningen?

  – Ja, det var en väldigt komplicerad förlossning. Han fastnade på vägen ut och pulsen sjönk. När Leo till slut kom ut dröjde det en stund innan han andades och vi hann tänka det värsta flera gånger. Det var fruktansvärt jobbigt.

  Du har utsetts till "Årets manlige programledare" på Kristallengalan tre gånger – hur upplever du att vara så populär och omtyckt?

  – Det är underbart kul, även om fler borde få pris för sina jobb. Kan själv tycka att jag är lite lat eller i alla fall bekväm ibland. Det finns de som sliter betydligt hårdare än jag.

  Via Z-TV hamnade du på TV 4 och gjorde Hey baberiba med Peter Magnusson och Christine Meltzer. Stämmer det att ni fick kritik av hovet för er parodi av kungafamiljen?

  – Nej, det var mest media som ibland tyckte att vi gick för långt. Däremot har jag förstått att prins Carl Philip tog illa vid sig när vi skämtade med honom och att han var så liten.

  Prinsen gästade ju din Hellenius hörna i höstas – hur lyckades du få dit honom?

  – Det var inte helt enkelt, kanske inte minst på grund av att jag varit den som klätt ut mig till prinsen. En riktigt bra parodi måste vara lite elak och det är klart att jag kan ångra vissa delar när jag fått veta hur Carl Philip tog det. Först var han väldigt tveksam att medverka i programmet. Men vi åt en middag tillsammans och det kändes som han fick förtroende för mig.

  Hur viktig är julen för dig och var firar ni den i år?

  – Med barn i familjen har den blivit allt mer betydelsefull. Själv gillar jag traditioner, fast det är svårt att övertyga barnen att man ska se Kalle Anka klockan tre. I fjol var vi hos Renées släkt i Göteborg. Nu blir det nog hos oss i Stockholm med mina föräldrar.

  Bild 1289135

  Kompis med prinsen! Tidigare i höst gjorde Carl Philip sin första stora intervju någonsin, i Hellenius Hörna.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!