Julstjärnor med saffran och pistaschmandel

Spröda småkakor med en mild saffranssmak som passar fint ihop med pistaschmandel.

Du behöver

  • 200 g smör kallt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 1 msk kallt vatten

Pensla med:

pistaschmandel naturell
pärlsocker
1 st ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär kallt smör i kuber. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, potatismjöl, saffran och socker, gärna i matberedaren. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt degen vila i kylen, ca 30 minuter.

2
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn platta. Ta ut kakor med stjärnformade pepparkaksmått och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

3
Hacka pistaschmandeln och blanda den med pärlsocker. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pistaschmandel- och pärlsockerblandningen. Grädda mitt i ugnen, 8–10 minuter.

Scroll to Top