Kissar och bajsar inomhus

Vi har precis skaffat en valp, en coton de tuléar, och den bara kissar och bajsar inomhus. Det känns som ett bekymmer. Hur länge dröjer...

Vi har precis skaffat en valp, en coton de tuléar, och den bara kissar och bajsar inomhus. Det känns som ett bekymmer. Hur länge dröjer det egentligen innan den blir rumsren? Eller kommer den att hålla på så här i hela livet? Finns det något vi kan göra?

Hundvetare Hans Norling svarar:

Jag tycker du ska ha is i magen. Valpar, om de är friska, blir förr eller senare rumsrena. Du kan hjälpa valpen genom att ta ut den varje gång den har sovit, ätit eller lekt. Ta också ut den varje gång den gjort ifrån sig inomhus. En variant som många kör med är att lägga tidningar vid ytterdörren. Om jag tolkar din signatur rätt, så har ni plockat bort mattorna och det är bra, eftersom valparna helst kissar och bajsar på något mjukt underlag – antagligen för att slippa stänk. Återstår gör då tidningarna, vilka då också anger en riktning då de ligger vid ytterdörren. Du ska absolut inte banna valpen när den kissat och/eller bajsat inomhus. Uppträd lugnt och bestämt och ta ut den!

Scroll to Top