Vad är det för fel på hundens mage?

Jag har en långhårig chihuahua, 5 år. För ett år sedan fick hon snittas, och fick tre valpar. Efter cirka 2 månader fick hon stora...

Jag har en långhårig chihuahua, 5 år. För ett år sedan fick hon snittas, och fick tre valpar. Efter cirka 2 månader fick hon stora knölar på magen som sedan sprack. Åter in för en ny operation – tålde inte tråden, sa de. Efter två dagar sprack det igen men bara på naveln. Det gick över nästan med en gång. Efter detta så går hon upp i vikt. Brukar väga ca 2,9–3,1 kg, nu väger hon ca 5,5 kg.

Hon har ätit lättfoder, men rör sig inget mellan målen och går bara upp när hon ska ut. Hon är deppig, ser inte ut som samma Maja som förr. Vill bara sova, ibland äter hon inget alls på två dagar.

Lyfter man henne under magen säger hon ifrån men känner och trycker man på magen så säger hon inget. Vad tror du att det kan vara?

Veterinär Erik Lundberg svarar:

De trådar som enstaka hundar reagerar på löses upp av kroppen efter cirka 3-4 månader. Då det gått så lång tid sedan operationen bör dessa ha försvunnit helt och har nog inget med saken att göra. Viktsuppgången på kring 80 procent är däremot alarmerande, framför allt om hon bara äter lite lättmat. Iväg till veterinären igen! Kontrollera sköldkörteln och andra anledningar till viktuppgång och trötthet med ett omfattande blodprov.

Scroll to Top