Är det nyttigt med råa kycklingben?

Hej! Jag har ett barnbarn som har den dvärgschnauzer, nio år gammal. Som mat får han hundpellets, 1 dl morgon och kväll. Ibland får han...

Hej!

Jag har ett barnbarn som har den dvärgschnauzer, nio år gammal. Som mat får han hundpellets, 1 dl morgon och kväll. Ibland får han råa kycklingben. Är det bra? Är det tillräckligt? Hon säger att hunden kräks blod ibland.

Tacksam för svar.

Hundvetare Hans Norling svarar:

Det brukar inte vara någon större fara med råa kycklingben. Däremot lär det vara så att tillagade kycklingben kan vara farliga, då de hårdnar och kan splittras och bilda vassa bitar, som kan skada hunden. Råa ben är mjuka och tämligen lätta för hundens matsmältningssystem att hantera.

Vad gäller storleken på fodergivan, finns på de flesta fodermärkens förpackningar tabeller, som man kan gå efter. Väg hunden och ge den så mycket den ska ha, enligt fodertillverkarens anvisningar. Ge också akt på hundens hull. Den kan magra, eller bli för fet av flera orsaker.

Det här med att den kräks blod ibland bör du kolla upp. Beställ en tid hos en veterinär! Bättre att kolla med medicinsk expertis en gång för mycket än en gång för lite!

Scroll to Top