Chatt med Benny – Himlen är öppen!

Moderator: Nu är Benny på plats och redo att svara på så många frågor han hinner – ända till klockan 17. Vid tangentbordet: Madeleine Walles....

Moderator: Nu är Benny på plats och redo att svara på så många frågor han hinner – ända till klockan 17.
Vid tangentbordet: Madeleine Walles. Då kör vi!

Sofia
: Hej Benny! Min svåger omkom 2005. Hur har han det? Hälsar han på sin mamma? Vi saknar honom fruktansvärt mycket!
Benny: Kära Sofia, din svåger säger att han ofta är hemma hos er och att ni har sorterat bort mycket saker sista tiden. Har du kastat mycket? Han har varit mycket hos sin mamma, han saknar er alla jättemycket. Förstår inte, men han tackar för röda rosor. Det verkar som att någon satt dem vid hans grav, någon i närmsta familjen. Saknar er alla.
Kram Benny

Christer
: Jag förlorade min far i tonåren och har haft ångest sedan dess.
Har han det bra?
Benny: Kära Christer, pappa säger att det inte beror på honom med ångesten, du har stora krav på dig själv och är aldrig nöjd. Det är ett familjedrag, ni är lika till sättet. Lär dig slappna av och njuta, du har svårt att vara i nuet. Men har du funderat på att skaffa ny bil? Det tycker han du ska göra rätt snart. Han säger att han har det väldigt bra på andra sidan, han har studerat hur människor fungerar så i nästa liv tänker han bli psykolog. Han var inte så bra på att prata känslor i detta livet, vilket du vet. Han sa aldrig så ofta dessa ord: Jag älskar dig. Det gör han nu, han saknar dig mycket men är ofta hos dig.
Kram Benny

Gunnel
: Jag och mina tre systrar undrar om vår mor, då endast 57 år, som gick bort för 17 år sen, ibland försöker ta kontakt med oss. Hur ska vi veta om det är hon? Vad har hon för sätt att förmedela sig med till oss?
Benny: Kära Gunnel, din mamma ser jag som en väldigt kvinnlig kvinna, lite parant, ofta elegant, noga med färger. Hon pratar också om att hon hade det jobbigt i slutet, hade svårt att släppa taget om livet. Hon älskade dig väldigt mycket. Mamma älskar att flytta på saker hemma hos er, och att sätta sig i soffan bredvid er och ändra volymen på tv:n. Även byta kanal, vilket hon kommer att göra för er alla snart igen.
Kram Benny

Kristina
: Hej! Jag undrar om min mormor och morfar har något att säga mig, hälsa att jag saknar dem mycket. De hette Helga och Gunnar.
Benny: Kära Kristina, Helga kommer till mig med en gång, hon beskriv som att alltid ha bråttom. Gunnar kommer lite efter, de står nu bredvid varandra. De känns inte så långa någon av dem, men de har mycket kärlek i ögonen. De berättar att de snart vill komma tillbaks som släktingar i familjen, ni kommer snart att ses igen.
Kramar Benny

Ristil
: Tänker min pappa på mig nån gång?
Benny: Kära Ristil, för pappa är du som en tv-serie, han följer dig hela tiden. Han vill ju inte släppa taget om dig, ni var väldigt nära varandra. Du var lite av pappas favorit, säger han. Han berättar att han fått tänder igen nu och att han har fullt av hår igen, han har blivit ung och vacker på andra sidan. Han har inte ont i kroppen längre. Han lovar att komma till dig i en dröm på lördag.
Kram Benny

Johanna
: Fanns mormor där och tog emot mamma? Och finns Kristina också på “moln 7”?
Benny: Kära Johanna, mamma berömmer dig för att du inte är så blyg längre och att du vågar ta större initiativ. Mamma är bra på att ta hand om folk, precis som du är så hon tar hand om Kristina på moln nr 7. De hälsar att det kommer att dröja länge innan ni kommer att återses, men de är ofta hemma hos dig och hälsar på. De vet att du inte tycker det är roligt att städa.
Kram Benny

Peter Lilja
: Hej Benny, vi är i Thailand sedan 29 mars. Var trogna, lojala och kära vän gick över till andra sidan 1 april. Har hon det bra? Vet hon var hon är? Kommer hon att besöka oss och sin syster? Och slutligen kommer vi att träffas igen, när tiden är inne?
Peter Lilja
Benny: Kära Peter, wow, vilken fråga, hon har ju så bråttom att springa till er allihop, ni är så många som frågar. Hon har mycket att göra på andra sidan också, hon håller på att göra upp planer för nästa liv. Givetvis kommer ni att träffas alla igen, hon säger inte kram, hon säger puss.
Kram Benny

Helene
: Hej Benny! Min väninna dog för två år sedan och efterlämnade tre små barn. Hur har hon det? Kram Helene
Benny: Kära Helene, Jesus vad hon hade ont, vilken smärta! Hon ville verkligen inte släppa taget, hon ville leva och var väldigt arg första tiden på andra sidan för hon ville ju vara mamma. Hon är så tacksam att du ser till hennes barn så mycket som du gör, du har blivit en fantastisk extramamma. Hon pratar om något om pojken och Nintendo, han verkar önska det. Hon skulle så gärna velat köpt det till honom om hon levt. Helene, hon säger att du var en fantatisk vän, du stöttade henne intill slutet. Tänker på dig, säger hon, skickar massor med kärlek till dig.
Kram Benny

Lisbeth
: Var tvungen att avliva min katt den 12/3 eftersom hon inte hade ätit på nästan 2 veckor, jag förstod att hon inte mådde bra, men nu saknar jag henne så mycket. Finns hon i min närhet eller?
Benny: Kära Lisbeth, först vill hon tacka dig för att du hjälpte henne till det fantastiska ställe där hon är nu, för hon hade väldiga problem med sin mage. Även hjärtat hade börjat växa på henne så det var plågsamt. Hon vill att du ska ställa fram vattenskålen och matskålen, hon tycker du ska höra när hon dricker vatten så att du vet när hon är där.
Kram Benny
P.S. Det är en annan katt som väntar och vill komma in till dig som du också haft tidigare, en katt som varit på andra sidan och nu vill komma tillbaks till dig.

Oscar
: Jag har adrig träffat min mormor, finns hon med mig ibland?
Benny: Kära Oscar, vilken fantastisk mormor du har, det är en riktig eldsjäl. Stark, envis, stolt, lite kaxig, godmodig. Ja, sådana drag har du också. Hon är din skyddsängel hon tänker inte missa de viktiga händelserna i ditt liv. Hon berättar att du kommer bli en fantasisk pappa till två barn.
Kram Benny

Lotta
: Jag undrar om det finns någon vid min sida som vakar över mig, det känns så.
Benny: Kära Lotta, jag får upp namnet Anna, det känns som det är en kvinnlig släkting på mammas sida, hon vill inte släppa taget om dig så hon är en skyddsängel och en person som ser till att du får bättre självkänsla för hon hade det tufft i livet själv. Hon pratar om att du har funderat på studier vilket hon tycker du ska göra.
Kram Benny

Inger
: Hej! Min make dog hastigt för 1 år sedan vi hann inte säga adjö till varann. Vad kan han ge mig för råd att fortsätta leva vidare. Vet han hur mycket jag älskade honom? 
Benny: Kära Inger, först får jag enorm smärta i hjärtat, sedan får jag mycket kärlek i hjärtat. Han säger att han saknar ord för att prata med dig, han vet och har inte missat att du har tänkt, skickat kärlek till honom. Men han tycker om att du tänder ljuset framför hans foto, men vill inte att du ska vara ledsen längre. Han har det bra och vill att du ska ha det bra. Han blir inte arg om du träffar en manlig vän och slipper vara så ensam.
Kram Benny

Sussi
: Tack för dina fina böcker.
Nyfiken på mina föräldrar, mamma Laila som gick bort så hastigt -99, hur har hon det, kommer hon åter till jordelivet under mina barns leverne, vi saknar henne så.
Tack!
Benny: Kära Sussi, men Sussi du vet väl att jag alltid hade bråttom i livet så varför skulle jag inte lämna jordelivet snabbt? Jag rusade genom livet och är tacksam att det gick fort, kan inte tänka mig att ligga som en grönsak, det vet du. Laila har varit hemma hos dig och ringt i en klocka, samt hon roar sig med att sprida en doft av henne, en blommig parfymdoft – den ger hon som tecken. När du känner den doften vet du att hon är där.
Kram Benny

Mikael J
: Min lillebror omkom 2005. Han var mycket idrottsintresserad. På lördag spelas en cup i hans namn. Kommer han att vara med? Är det något han vill ändra på i cupen?
Vi saknar honom mycket. Hälsar han på hos oss? Vad vill han att vi gör med hans möbler? Är det något han vill säga till oss? Kommer jag att få jobb snart?
Benny: Kära Mikael, han förstår att han ska sitta på hedersläktaren på lördag. Så han kommer att jubla, skrika, stampa fötterna av bara glädje. Han är så tacksam för den omtanke ni skänker honom, det spritter i fötterna på honom nu när det våras. Han spelar fotboll på andra sidan, där är många bra fotbollsspelare. Han ska spela även i nästa liv, fast då i en högre division så att han kan tjäna mer pengar. Angående möblerna tycker han inte det är så viktigt, utan att han finns i ert hjärta. Så ge dem till någon behövande eller till välgörenhet, det skulle kännas fint i hans hjärta. Han dunkar dig tre gånger i ryggen precis som han brukade göra, samt säger att du ska vara rädd om din arm så du inte bryter den på ett halt gräs i sommar.
Kram Benny

Titti
: Hej Benny!
Många gånger har även mina barn upplevt att ngn går här, lampan rör sig, man hör ljud, oftast är det barnen som hör det. Stämmer detta eller är det vår egen inbillning? Vem är det?
Pappa dog för lite mer än 2 år sen. Besöker han barnen som saknar honom? Han betyder väldig mkt för mina barn. Har han ngt att säga mig? Kram Titti
Benny: Kära Titti, stegen som ni hör är pappas. Han har inte precis varit så lätt på foten någonsin. Han pratar om att han hade problem med sina fötter och att han också hade värk i armarna men det har han inte alls nu. Han säger att värken kom från nacken. Barnen du har, jösses ett helg gäng med mediala begåvningar, de har väldigt kul med andevärlden. Uppmuntra dem till det.
Kram Benny

anna p:
Varför drömmer jag om min pappa så ofta? Och varför är han alltid ledsen?
Benny: Kära Anna, pappa är inte ledsen men han tycker inte att du lever fullt ut. Har du funderat på den kärlek du har, om du får så mycket tillbaks? Han vill att du ska ta hand om ditt liv bättre, samt tänker fortsätta komma till dig i drömmar om du vågar så kommer han att visa sig för dig i vaket tillstånd, men då måste du säga till honom i vaket tillstånd. Då vågar han visa sig för dig.
Kram Benny

Ulla-Lisa
: Hej Benny! Min make dog -00, barnen tog det så olika. Dottern var ju 15 då och hon fick det väldigt jobbigt. Gymnasietiden var svår. Sonen var 19 och han har studerat klart och har ett jobb, som passar honom.Men min tankar är ofta hos min dotter. Hur kommer det att bli för henne? Själv har jag gått vidare i livet, flyttat och gift om mej.
Benny: Kära Ulla-Lisa, din man på andra sidan, han har valt att följa dottern i hennes studier och i hennes känslomässiga utveckling. Hon är en väldigt känslig tjej som tyvärr saknar lite manlig förebild, så han vill att du ska berätta för henne hur han var, hur han fungerade, både positivt och negativt, så hon får en klarare bild av vilken person och man han var.
Kram Benny

Malol
: Hej! Många värdefulla saker försvinner hemma hos mig. En syskonring som endast finns i 3 exemplar och en ring jag fått av min mormor genom min mor. Kan dessa finnas ändå hos mig men skymda för mina ögon? Har “någon” gömt dem? Saknar dem så, och min mormor Ellen!!
Benny: Kära Malot, hi hi, vad andevärlden busar med dig, gömmer sakerna där du har svårt att hitta dem. Det är ingen som stulit något hemma hos dig, utan en i gänget som brukar gömma saker är just mormor Ellen. Och en manlig släkting med första bokstav B, som ofta är hemma och spelar dig ett spratt. De på andra sidan har ofta humor och tycker det är skoj att visa tecken till oss att de existerar. Mormor lovar att stänga av tv:n ett par gånger också så du verkligen vet att det är hon som är hos dig.
Kram Benny

Lena
: Har jag någon som bryr sig om mig på andra sidan? Jag känner mig så ensam och övergiven och gråter nästan jämt inombords.
Benny: Kära Lena, jag ser en man som är 1.80 lång, cendréfärgat hår, pratar om att han gått bort i magcancer. Livsglad, lite tystlåten, han är ofta hemma hos dig. Han ser dina tårar och kan inte riktigt förstå att du inte uppskattar livet mer, för du är frisk, du har ett vackert hem och du har många vänner som älskar dig. Dessutom tycker han att du är söt.
Kram Benny

Lena
: Hej jag undrar om det var min faster som “hörde” av sej till mej genom ett medium jag var till för några veckor sedan?
Benny: Kära Lena, precis. Men Lena, du kan ju själv! Det är många från andra sidan som har kontaktat dig, de tycker du bortförklarar när de kommer till dig, våga ta emot dem istället. Du är duktig på att känna in energier. Dessutom har du en fantastisk intuition. Så får jag en hälsning från din faster, slarva inte med maten. Ät lite sundare, undvik att äta så mycket socker.
Kram Benny

Maddiz
: Min son är 3 år och han säger ofta att där är en “gubbe” på besök, kan det möjligtvis vara min sambos farfar? Vi bor i hans gamla hus. Tacksam för svar.
Benny: Kära Maddiz, ja, rätt. Det är din sambos farfar. Det är en ståtlig man, han säger själv att han inte var så snygg, mycket karaktär, väldigt markerad näsa, rätt så markerade ögonbryn, yvigt och fint hår av fin kvalitet. Din son har en andlig relation med honom, de har det väldigt kul tillsammans för farfar är väldigt lekfull och älskar barn och har valt att bli hans skyddsängel.
Kram Benny

anna
: Har en dotter som gick bort hastigt för ett par år sedan. Jag undrar om hon har gått vidare eller finns någonstans här för vi tänker på henne jämt.
Benny: Kära Anna, det känns som att släcka ut ett ljus, så fort gick det hela. Från början ville hon inte släppa taget om livet, men hon hade väldigt svårt att anpassa sig till livet, att hon inte riktigt kände sig hemma. Mentalt kände hon sig ofta stressad, otrygg och osäker i livet. Men nu är hon på andra sidan och har fått ett inre lugn med kärleksfulla människor omkring henne som jobbar med hennes självförtroende. Mamma, baka sockerkaka, det var så länge sedan du gjorde det. Jag älskar när det luktar nybakat.
Kram Benny

Britt
: Hej Benny! Vår son dog i mars 2001, han var 11år. Hur har han det nu? Jag vet att han hade svårt att gå över till andra sidan. Är han med oss fast vi har flyttat till en ny bostad? En natt upplevde jag att han stod i köket.
Benny: Kära Britt, han vill inte släppa taget om dig mamma. Du var en så fantastisk mamma och han var lite rädd att du inte skulle klara dig utan honom. Köket har alltid varit favoritplats för honom för han älskar ju mat som du vet. Han är och kollar in nya bostaden, han tycker den är väldigt fin men ni har inte riktigt fått den ordning, ni kommer att möblera om igen säger han. Han är lugn nu och din mormor tar hand om honom.
Kram Benny

monica
: Hej, jag undrar om mina föräldrar har det bra och om de har något att säga mig. De hette Gunnar o Majken. Kram
Benny: Kära Monica, Gunnar kommer först, du var pappas flicka. Det kom först pojke, jag förstår att du kan vara rätt så pojkaktig, det är vad din pappa signalerar. Du klarar dig själv, behöver inget stöd av något, du är en tjej som alltid reder dig. Han säger att han saknar att nypa dig i kinderna, förlåt men vem är Skrållan? Mamma står bakom, lite mer försiktigt. Det är en väldigt lugn energi, din mamma, det känns som hon är lugn på andra sidan, som om hon hade det ganska tufft sista tiden i livet. Jag känner att hon andas lugnt och hälsar att hon längtar efter att träffa dig men vet att det dröjer ett tag. Hon vill att du ska ta hand om dig.
Kram Benny

ANKi
: Är min son Tobias med mej?
Benny: Kära Anki, Tobias säger att du kan använda hans klocka. Han säger att du fortfarande har svårt att passa tiden. Han pratar även om att ingen mamma luktar så gott, är så vacker som du, han är så stolt över att ha dig som mamma. Han har varit och tryckt din hand precis innan du somnar, han har tagit ett finger över din kind. Så när du känner det vet du att det är Tobias som ger dig ett tecken.
Kram Benny

Malin
: Hej, jag skulle vilja veta om det är min morfar som är och hälsar på mig, han heter Sven Risberg… Jag har ofta besök hemma hos mig men vet inte vem det är.
Benny: Kära Malin, jag ser en kvinna med halvlångt, blont, ljust hår, blå ögon, i 40-årsåldern. Hon pratar om att hon varit någon form av lärare åt dig i skolan, hon är ofta och kollar in dig för ni hade en väldigt fin relation. Hon pratar om att hon gått bort i cancer. Din morfar Sven, jag känner en doft av cigarr eller pipa, det luktar tobak när han kommer och jag känner att han hostar. Han pratar om att han slutade röka men det kom som ett tecken, han luktar även väldigt manligt. Men han säger att han inte blev så gammal. Men han är mycket med dig.
Kram Benny
Gunvor: Varför kommer inte min son som dog bort sig för 2 år sedan till  mig i drömmarna mer? Har han det bra?
Benny: Kära Gunvor, din son pratar om att han hjälper barnen som kommer över på andra sidan mycket, han har haft fullt upp med jobb. Och han vet att du klarar dig nu, men han brukar titta till dig ändå. Köp det nya sängöverkastet som du funderat att köpa, det bli vacker på sängen och det blir ljusare.
Kram Benny

Sirpa
: Hade min syster mycket ont i slutet? Visste hon att vi var hos henne? Har hon något att meddela?
Benny: Kära Sirpa, hon säger: Jag ljuger om jag säger att jag inte hade det smärtsamt. Men hon säger att hon gick in i koma och då slapp hon smärtorna. Men hon visste att du höll hennes hand. Hon tycker livet på andra sidan är fantastiskt, utan smärta och med all den kärlek som finns omkring henne. Hon var inte så bra på att dansa så hon går på danskurs nu för att bli bättre på det i nästa liv. Hon sänder dig ett fång med gula tulpaner, fyllt med kärlek.
Kram Benny

Lotta
: Hej, Min hund Zeb gick bort i nov 2007. Jag saknar homon enormt och gråter ofta. Kommer han tillbaka till mig igen, även i fysisk form? Är väldigt ensam och trött, kommer livet bli bättre för mig. Vem är det i mitt hus som gör olika saker, lampor som gungar, ljud på TV:n stängs av, dörrar hörs öppnas mm. Kram
Benny: Kära Lotta, mmm Lotta, Zebbe hälsar att han har det jättebra. Han lovar att komma tillbaks inom ett, ett och ett halvt år. Men just nu är han så förtjust i en labradortik på andra sidan, han har så trevligt med förälskelsen. Den som håller på med ljusen hemma hos dig är morfar, han tycker det är roligt att ställa till med tecken för han vet att du egentligen kan se honom själv om du bara koncentrerar dig.
Kram Benny

Marianne
: Hej Benny!
Min morfar Thore gick bort i ALS i
tidig ålder. Är allt bra med honom
nu? Hälsar han på mig ibland?
Kram Marianne
Benny: Kära Marianne, först berättar han att ingen av dina barn kommer att få ALS. Sedan säger han att döden var en befrielse och att han faktiskt längtade efter att få slippa. Han har det fantastiskt med sin mamma samt en syster. Han ger dig många tecken hemma, bl a så har han ringt på dörrklockan.
Kram Benny

Vonne
: Min vän Berit försvann från ett korttidsboende på nyårsafton, hon hade en frontallobsdemens. Vi hade en mycket nära kontakt dagarna innan hon försvann. Har en fruktansvärd ångest över henne. Är hon död, eller får jag träffa henne igen? Längtar så efter henne. Snälla Benny HJÄLP MEJ!!!!
Benny: Kära du, där hon är har hon det fantastsiskt bra. Hon berättar att hon tänker klart nu, hon lovar ge dig tecken så att du förstår att hon har det bra. Ni kommer finna henne i någon form.
Kram Benny
Benny: Kära läsare, andevärlden vill sända oss mycket kärlek. Våga vara öppen för tecken. De signalerar hela tiden till oss så att vi förstår att vi ska uppskatta livet mer. Glöm inte bort att tacka dem som lever och som ger dig kärlek för de på andra sidan har det fantastiskt bra med massor utav kärlek, mycket ljus, dofter, blommor samt slipper all smärta, själslig ångest. Men en längtan efter att träffa dig igen. Meditera en stund i kväll och be någon släkting komma till dig i drömmarna. De kommer om de har tid. Mycket kärlek tills dess vi hörs igen.
Kram Benny

Moderator
: Då är dagens chatt avslutad. Benny är här igen 29 april, då med frågor för dig som lever ensam – singelakuten!
 
 

Scroll to Top