Är ägg bra för pälsen?

Vi har en hund som fäller väldigt mycket hår. Stora tussar ligger på golvet. Har hört att det skulle vara bra för pälsen med rått...

Vi har en hund som fäller väldigt mycket hår. Stora tussar ligger på golvet. Har hört att det skulle vara bra för pälsen med rått uppvispat ägg. Om det är bra – hur ofta ska man ge ett sådant? Eller finns det något annat medel som är bra? Han är 7 år och annars är han frisk.

Husse

 

Veterinär Erik Lundberg svarar: Äggula innehåller många nyttiga proteiner som är bra för pälsen. Undvik dock att ge rå äggvita dagligen. Det kan minska upptaget av vissa B-vitaminer som också behövs för pälsen. Omega-3 fettsyror, som är nyttigt för så mycket, har positiva effekter på pälskvalitén.

 Borsta noga ur all gammal död päls. Passa på att leta ohyra och behandla om ni hittar något. Lättare hudinfektioner av jästsvamp och bakterier kan dämpas med bad i klorhexidinschampo (finns hos veterinärer, djuraffärer och apotek). Fortsätter ändå fällningen, om huden har utslag eller kala fläckar eller om hunden kliar sig mycket, så får man söka veterinär.

Scroll to Top