Hjälp, jag hittar inte lagfarten!

Jag har en sommarstugetomt men lagfarten är borta och jag vet inte vad jag ska göra. Även ett pantbrev är försvunnet. Nu vill jag sälja...

Jag har en sommarstugetomt men lagfarten är borta och jag vet inte vad jag ska göra. Även ett pantbrev är försvunnet. Nu vill jag sälja sommarstugetomten men har inga papper. Vem kan hjälpa mig? Detta måste väl finnas bokfört hos någon myndighet. Vilken?

75-årig änka

 

Jurist Peter Samuelsson svarar: När det gäller lagfarten behöver du inte lägga ner någon energi för att leta efter denna längre eftersom ditt ägarskap finns antecknat i Fastighetsregistret som sköts av Lantmäteriet. Har du några frågor i övrigt runt din fastighet kan du antingen gå in på www.lantmateriet.se eller kontakta deras kundtjänst på telefon 0771-63 63 63.

Det är även till Lantmäteriet du vänder dig för att ogiltigförklara det försvunna pantbrevet och för att få ett nytt utfärdat. Eftersom du tänker sälja tomten kan mäklaren säkerligen hjälpa till med det förfarandet om du tycker att detta känns besvärligt.

Scroll to Top