Min bula i naveln bara växer!

Jag undrar om det finns möjlighet att få bort min bula i naveln? Ända sedan jag födde mitt sista barn för ett år sedan har...

Jag undrar om det finns möjlighet att få bort min bula i naveln? Ända sedan jag födde mitt sista barn för ett år sedan har jag haft en bula i naveln och den har bara blivit större. Barnmorskan sa att den kommer att försvinna. Sista gången jag var på vårdcentralen fick jag bara rådet att gå ner i vikt. Verkar inte som någon tar mitt problem på allvar!  Det gör inte ont men jag skäms så, både för min man och när vi åker på semester.

Doktor Lennart Skoog svarar:

Dina besvär talar för att du har fått ett navelbråck, som säkert kan ha kommit under din senaste graviditet. Det kommer inte att gå tillbaka av sig själv, även om du lyckas gå ner i vikt. Däremot kan man minska risken att få navelbråck under sin levnad om man kan undvika övervikt eller förstoppning som ökat trycket inne i bukväggen.

Eftersom det finns en uppenbar risk att bråcket kan klämmas in i framtiden, det vill säga inte gå tillbaka utan bli svullet och smärtande med risk för livshotande situation, är det viktigt att du får en remiss av din vårdcentralsläkare till en kirurgläkare som kan hjälpa dig att åtgärda det.

Scroll to Top