Vad hjälper mot spruckna naglar?

Finns det något bra preparat mot spruckna naglar? Det är alltid nu på vintern när det blir kallt och torrt ute som jag har problem...

Finns det något bra preparat mot spruckna naglar? Det är alltid nu på vintern när det blir kallt och torrt ute som jag har problem och det är bara på tumnaglarna. Äter allsidig kost.

Apotekare Fredrik Hed svarar:

Att äta rätt är en bra grund för fina naglar. Men det finns mycket annat som påverkar naglarna, såsom sjukdomar (som till exempel psoriasis och nagelsvamp), andra läkemedel och yrke. Personer som ofta kommer i kontakt med vatten eller lösningsmedel kan få skörare naglar som spricker. Det beror också på ökad ålder och på ärftliga faktorer.

 

Ett råd är att du försöker undvika kontakt med vatten och lösningsmedel, och även schampo och diskmedel, genom att exempelvis använda handskar.

 

Du kan pröva att komplettera din kost med ett kosttillskott, till exempel Silicea Plus, som är speciellt sammansatt just för att stärka hår, hud och naglar. Du kan också pröva Hair Skin and Nails, Priorin, Silica + B-vitaminer, Silicea Original gel, Silicea Original kapslar samt öljästtabletter, som är rika på B-vitamin.

 

Om det inte hjälper dig rekommenderar jag dig att besöka en nagelterapeut med lång erfarenhet som kan titta på naglarna.

Scroll to Top