Hur länge kan jag ta Sinova?

Jag har ätit Sinova i en vecka snart. Hjälper den om läkaren säger att jag har virus? Hur länge kan man äta den i ett...

Jag har ätit Sinova i en vecka snart. Hjälper den om läkaren säger att jag har virus? Hur länge kan man äta den i ett sträck?

Apotekare Fredrik Hed svarar:

Sinova är ett naturläkemedel innehållande olika växtextrakt och är traditionellt använt för lindring av symtom i näsan och dess bihålor vid förkylning. Det lindrar snuva och nästäppa genom att lösa upp segt slem, göra det mer tunnflytande och lättare att snyta ut.

 

Genom att det verkar på snoret kan du använda det oavsett om det är bakterier eller virus som orsakar förkylningen. Du blir inte mindre förkyld, eller snabbare frisk från förkylningen, men symtomen blir lättare och du känner dig mindre tjock i näsa och bihålor.

 

Sinova innehåller extrakt av gullviva, lundviva, fläderblom, järnört, olika skräppor samt ängssyra, bergsyra och stor ängssyra. Du ska inte använda Sinova om du har magkatarr, magsår eller tolvfingertarmsår eller vid sur mage. Det rekommenderas inte heller till barn yngre än sex år.

 

Jag kan inte hitta någon maximal längd för behandling, men du ombeds kontakta läkare om symtomen kvarstår längre än två veckor eller återkommer periodvis. Då kan det behövas en grundligare undersökning eftersom det kan vara andra sjukdomar som orsakar besvären.

Scroll to Top