Kan kombinationen av dessa preparat vara farlig?

Är kombinationen blodtrycksmedicin, Aloe Vera Nectar, mjöksyrabakterietabletter, Omega-3 och Flexile skadlig? Apotekare Fredrik Hed svarar: Det finns många olika blodtrycksmediciner att välja mellan som fungerar...

Är kombinationen blodtrycksmedicin, Aloe Vera Nectar, mjöksyrabakterietabletter, Omega-3 och Flexile skadlig?

Apotekare Fredrik Hed svarar:

Det finns många olika blodtrycksmediciner att välja mellan som fungerar på olika sätt i kroppen. Det är svårt att svara exakt eftersom du inte nämner vilket preparat du menar.

 

Aloe Vera är på olika sätt läkande och kan bland annat hjälpa till vid olika magtarmproblem.

 

Mjölksyrabakterier kan också vara bra för att hålla magen i trim.

 

Omega 3 innehåller ofta fiskolja som anses positivt för att hålla nivåerna av triglycerider i blodet på en normal nivå. Däremot har man inte sett att de påverkar förekomsten av hjärtkärlsjukdom.

 

Flexile innehåller två olika sorters ingefära, som bland annat påstås ha inflammationshämmande och kramplösande effekter. Observera att det kan finnas en interaktion (samverkan) med blodförtunnande medel som exempelvis Waran.

 

Utan att känna till vilken blodtrycksmedicin du använder och i vilken dos kan jag säga att det troligen går bra att kombinera. Som alltid är det viktigt att du inte överskrider de rekommenderade doserna av de olika preparat du tar. Lika viktigt är att du talar om för din läkare som behandlar blodtrycket att du även tar de preparat du nämner ovan.

Scroll to Top