Hur blir jag kvitt hennes mejl?

För en tid sen var det en kvinna som ville bli vän med mig på Facebook. Hon är en av mina föräldrars bekanta och eftersom...

För en tid sen var det en kvinna som ville bli vän med mig på Facebook. Hon är en av mina föräldrars bekanta och eftersom jag kände henne accepterade jag. Hon är i samma ålder som min mamma, alltså ungefär 45 år.

Ganska snart började hon skicka privata meddelanden och foton på sig själv. En gång skrev hon att hon tränade ganska mycket och skickade en massa bilder på sig själv i tajta träningskläder. Jag började undra varför hon egentligen skickade sådana bilder till mig.

Sedan förslog hon också att vi skulle träffas och att “ingen behövde få veta något”. Jag förklarade att jag inte var intresserad men hon har ändå fortsatt att skriva. Hittills har jag försökt att strunta i henne. Hur ska jag bli kvitt henne?

Psykolog Liv Svirsky svarar:

Det låter som att du hamnat i en situation som du tycker är otrevlig och vill få ett stopp på. Utifrån vad du skriver förstår jag det som att du är säker på att du inte vill ha kontakt med den här kvinnan på det sätt hon tycks önska. Att du så säkert vet vad du själv vill är en bra utgångspunkt för då kan du vara tydlig och undviker att skicka dubbla budskap som kan missuppfattas av henne.

Du skriver att du förklarat att du inte är intresserad och att du försökt strunta i henne vilket låter som det bästa sättet att hantera situationen, Tyvärr tycks du inte bli respekterad i din önskan. Kanske skulle du ytterligare en gång skriva att du inte vill att ni ska ha kontakt? Tänk på att vara väldigt tydlig och saklig och inte öppna för några alternativ.

Skulle hon trots detta fortsätta kontakta dig tycker jag du ska fortsätta som du gjort med att inte besvara hennes meddelanden. I de sammanhang där det går, till exempel på Facebook, kanske du kan blockera henne så att hennes meddelanden inte når dig. Jag tycker också att du ska be någon person i din närhet som du har förtroende för om hjälp. Kanske kan du tala med dina föräldrar, som ju känner henne, och be dem hjälpa dig?

Scroll to Top