Mina syskon tömde mors lägenhet!

Under min utlandsvistelse veckan efter min mors död hann mina tre syskon tömma lägenheten och fördela allt lösöre mellan sig utan att jag informerats! Det...

Under min utlandsvistelse veckan efter min mors död hann mina tre syskon tömma lägenheten och fördela allt lösöre mellan sig utan att jag informerats!
Det finns gott om pengar på mammas bankkonton, så det fanns verkligen ingen brådska att tömma lägenheten och jag har inte heller samtyckt till detta eller givit någon av mina syskon fullmakt. De säger att jag själv får skylla mig eftersom jag åkte iväg utomlands! Får det verkligen gå till så och har jag ingen rätt att få något av min mors tillhörigheter?

Jurist Peter Samuelsson svarar:

Ibland kan det finnas anledning till en snabb avveckling av en bostad, till exempel för att man inte vill åsamka dödsboet onödiga kostnader. Men i det här fallet tycks dina syskon handlat förhastat eftersom samtliga beslut i din mors dödsbo ska fattas i samförstånd och det finns heller inget som säger att det är majoritetens vilja som ska vara avgörande. Dina syskons fördelning av bohag och lösöre är alltså ogiltigt och du har rätt att till och med kräva att detta ska återföras till dödsboet för en ny fördelning mellan er.

Scroll to Top