Jag älskar henne fast vi är skilda!

Jag och min f d fru har varit tillsammans i sju år och vi var gifta de senaste två åren. Hon är 25 år och...

Jag och min f d fru har varit tillsammans i sju år och vi var gifta de senaste två åren. Hon är 25 år och jag är 29 år gammal. Vi är båda två studenter. Vi hade mycket konflikter och var helt enkelt omogna för ett riktigt förhållande. Men nu efter tre månader vill jag verkligen satsa igen på ett fint sätt.

Problemet är att hon vill träffa andra och jämföra med mig. Kanske får hon känslorna tillbaka och vi kan vara tillsammans igen, menar hon. Jag kan inte förstå detta. Om man verkligen älskar varandra, hur kan man då ha andra i sitt liv? Kan jag ha samma känslor som jag har nu när hon kommer tillbaka? Eller börjar jag hata henne för all smärta som jag lidit. Jag vet att det finns andra för mig men vad händer med känslorna? Jag älskar henne verkligen. Jag vill leva ett normalt liv och älska min familj. Ska jag släppa henne eller vänta och se hur det blir?

Familjerådgivare Kerstin Bohm svarar:

Till dig och din flickvän/hustru under många år vill jag föreslå att ni tillsammans går och pratar med en familjerådgivare. Ni träffades i mycket unga år och har säkert – vid sidan om era konflikter – haft mycket glädje av varandra och betytt mycket för varandras utveckling till vuxna människor. Ibland kan vi i detta livsskede växa ifrån varandra – tillfälligt eller för gott. Men det är viktigt för båda att en så pass lång relation har uppehåll – eller avslutas – utan för många frågetecken. Vi behöver se och förstå det som var bra då och vad som skapade konflikterna. Ju mer vi förstår av oss själva, den andre och samspelet desto bättre beslut kan vi gemensamt fatta om framtiden – tillsammans eller var och en för sig. Med det kan några samtal på familjerådgivningen hjälpa er.
Scroll to Top