Varför känner jag mig smutsig?

Mitt stora problem är att jag känner mig smutsig varje gång jag har samlag med min man. Varför är det så? Hur ska jag göra...

Mitt stora problem är att jag känner mig smutsig varje gång jag har samlag med min man. Varför är det så? Hur ska jag göra för att allt ska kännas annorlunda?
Familjerådgivare Kerstin Bohm svarar:

Hur vi som vuxna upplever en sexuell relation har framförallt att göra med de värderingar på sexualitet vi har med oss från barn- och ungdomsåren och vilka tidigare erfarenheter vi har av sexuella upplevelser – både på ett fysiskt och känslomässigt plan. I din livshistoria finns förklaringen till varför du känner dig som du gör idag. Du behöver – så snart som möjligt – få professionell hjälp med att reda ut de samband som finns mellan dagens upplevelse av att vara “smutsig” och dina tidigare erfarenheter. Helst skulle du kunna föra den dialogen med en i ämnet erfaren psykolog/psykoterapeut. Har du inte ekonomisk möjlighet till det så börja med att tala med en kurator på vårdcentralen, en distriktsjuksköterska, barnmorska eller annan som antingen själv kan hjälpa dig eller lotsa dig till annan kvalificerad hjälp. Ingen ska behöva känna det som du gör idag.
Scroll to Top