Varför får jag ömt och vätskande bröst?

Jag skriver till dig med anledning av att jag sedan ett drygt halvår höft en ömhet i mitt högra bröst. När jag klämmer på det...

Jag skriver till dig med anledning av att jag sedan ett drygt halvår höft en ömhet i mitt högra bröst. När jag klämmer på det ömma partiet så kommer det grön vätska ur bröstvårtan. Jag har fått behandling med Dalacin vid ett tillfälle i våras p g a av misstanke på en infektion men det blev inte helt bra och nu har det tilltagit mer. Vad kan detta vara?
Gynekolog Ingrid Emgård svarar:

I de allra flesta fall är ömhet och gulbrun eller grönaktig vätska från bröstvårtan ofarliga symptom. Du fick Dalacin eftersom man misstänkte infektion och blev tydligen under en tid också litet bättre. Men helt bra blev du inte. Och hur var det – gjordes det bara en bröstundersökning med palpation av dina bröst och lokala lymfkörtlar? Eller har man också någon gång kompletterat undersökningen genom mammografi, traditionell eller kanske med den nya digitala tekniken? Har det tagits cellprov (s k cytologprov) som görs med en mycket fin nål där man suger upp vävnadsprov för mikroskopisk undersökning?

Eftersom besvären tilltar bör du kontakta din läkare igen. Det finns tillfällen då man kan behöva gå vidare genom exempelvis röntgen av mjölkgångarna. En del tidigare undersökningar kan det kanske också bli aktuellt att komplettera.

Scroll to Top