Jag har en blåsa i underlivet som växer!

Jag har sedan en tid fått något på min ena blygdläpp som är ungefär som en liten blodfylld vårta eller blåsa. Den gör inte ont...

Jag har sedan en tid fått något på min ena blygdläpp som är ungefär som en liten blodfylld vårta eller blåsa. Den gör inte ont men dess läge gör att den irriterar ganska mycket. Jag mår bra i övrigt och har inga könssjukdomar. Jag är 32 år och har fast sällskap sedan länge. Är det något jag behöver oroa mig för? Måste det opereras eller kan blåsan försvinna av sig själv. Jag har haft den i ca 6 månader. Det började som en finne och blev bara större. Det ser ut som om den innehåller blod men den är svår att se eftersom den sitter ganska långt ner. Jag är mycket noggrann med min hygien och använder milda tvålar då jag har känslig hud.
Gynekolog Ingrid Emgård svarar:

Huden på blygdläpparna ingår i vår “hudkostym” och utsätts också för samma förändringar och samma sjukdomar som huden för övrigt. Vissa förändringar finns också som särskilt drabbar underlivet och de yttre könsorganen.

Det går inte att på din beskrivning säga vad det här är. Du bör absolut vända dig till en gynekolog eller hudläkare som kan göra en noggrann undersökning och bland annat med förstoring göra en detaljgranskning av förändringen på blygdläppen. Möjligt är att vårtan eller blåsan tas bort på en gång i samband med läkarbesöket. Du får då först litet lokalbedövning och sedan brukar det bara kännas obetydligt. För att få en säker diagnos brukar all vävnad som opereras bort skickas för särskild undersökning.

Scroll to Top