Vad är det för medicin?

Finns det möjlighet att få veta vad den tabletten som jag skickar med i brevet innehåller och vad den är bra för? Min väninna hade...

Finns det möjlighet att få veta vad den tabletten som jag skickar med i brevet innehåller och vad den är bra för? Min väninna hade köpt tabletten receptfritt på ett apotek i Beirut. Hon hade bett att få något för nerverna. Är det något liknande Sobril eller är det knark? Vore mycket tacksam att få veta. På apoteket kunde de inte säga vad det var för medicin. Tack på förhand!
Doktor Helge Löfberg svarar:

Innehållet i din tablett motsvaras av medicinen Temesta i Sverige. Den hjälper mot ångest och oro och är receptbelagd här. Något “knark” är det således inte fråga om. Temesta i sin tur liknar mycket Sobril och Stesolid och är släkt med Valium som tidigare användes mycket i Sverige men som nu har upphört att säljas här. Alla de här tabletterna fungerar bäst om man tar dem tillfälligt och under en kort tid eftersom de ibland kan bli vanebildande vid långtidsbehandling. Samma läkemedel byter ofta namn i olika länder, precis som i ditt fall. Man får då rätta sig efter det mer krångliga kemiska namnet på förpackningens innehållsförteckning.
Scroll to Top