Hur får jag tillbaka mitt barnbarn?

När mitt äldsta barnbarn var en liten tös, bodde jag i närheten. Vi sågs ofta och hade en mycket bra kontakt. Jag gifte mig och...

När mitt äldsta barnbarn var en liten tös, bodde jag i närheten. Vi sågs ofta och hade en mycket bra kontakt. Jag gifte mig och flyttade långt ifrån, så vi tappade kontakten. I tidiga skolåldern upptäcktes att hon har en sjukdom. Nu har jag blivit änka på gamla dagar och flyttat tillbaka. Vill inget hellre än att återknyta vår relation.

Jag trevar fram i ovisshet, hur jag på bästa sätt ska göra detta. Jag vill hjälpa och stötta, utan att såra. Inte riskera att hon stöter bort mig. Kan du ge mig råd?

Längtar

Bennys svar: Ditt barnbarn saknar dig också, men hon är besviken över att du försvann ur hennes liv. Hon har behövt tid att läka, efter det som hon upplevt som ett stort svek. Det har inte varit lätt för henne.

En ny läkare gör en lite annorlunda medicinsk bedömning. Barnbarnet mår ganska snart mycket bättre. Då känner hon sig redo att våga sig närma dig igen. Ni möts med utsträckta armar.

Jag ser att det kommer att finnas man, barn och jobb i hennes liv. Du får alltså barnbarnsbarn, två söta flickor. Du glädjer dig åt en innerlig kontakt med dem. Du älskar dem högt och rent, och de känner samma för dig. Lycka till!

Kram Benny

Scroll to Top