Är mitt barnbarn medialt eller är det hennes fantasti som spökar?

Hej Benny! När mitt barnbarn var fyra år hyrde familjen ett äldre hus på landet, i väntan på flytt till lägenhet. En gång frågade pappan...

Hej Benny!

När mitt barnbarn var fyra år hyrde familjen ett äldre hus på landet, i väntan på flytt till lägenhet. En gång frågade pappan om hon inte ville gå upp till sitt rum på övervåningen och leka. Flickan svarade att hon inte fick för “den gamla tanten”. Pappan tyckte det var kusligt, men vi andra i familjen avfärdade det som fantasier.

Flickan är tio idag och för någon vecka sedan var hon hos oss, sin mormor och morfar. Vi hade precis ätit middag och hon sprang uppför trappan till ett rum med gamla leksaker för att leka. Vi hörde att hon slängde igen en dörr och sen kom fort nerför trappan, ganska blek. Hon sa att det fanns någon där uppe, “en dam med vitt hår”. Jag följde med henne, såg ingenting. “Men jag såg henne, hon hade kritvitt hår”, upprepade mitt barnbarn flera gånger.

Min fråga är, ser hon någon och vem är det i så fall? Eller är det fantasin som spökar? Flickan är pigg och vaken, trivs i skolan och klarar sig bra.

Mormor

Bennys svar: Visst är det spännande med barns medialitet, i detta fall ditt barnbarns. Hon har verkligen ett sjätte sinne och hennes tredje öga är öppet. Hon är en seende person. Det är en fantastiskt gåva att få se också den osynliga världen. Jag förstår att det kan verka skrämmande, men barnbarnets möte sker på hennes egna premisser. Säger hon “jag vill inte nu, gå!”, kommer andrarna att försvinna. De lyder oss, vill inte skrämmas.

Kanske kan flickan hjälpa andra i framtiden, människor som behöver tröst i sin sorg. Ditt barnbarns hjälp kan bli en länk mellan jordelivet och andevärdlen.

Vem hon såg kan jag inte säga, utan att själv vara på plats och fråga anden.  Men jag tror inte det är någon släkting till er utan att  hon har en anknytning till huset. Min magkänsla säger att hon bara vill väl.

Kram Benny

Scroll to Top