Varför är min lillasyster så elak mot mig?

Jag är äldst av sex syskon, vi är tre systrar och tre bröder. Jag är 60 år. Min lillasyster är så elak och vågar inte...

Jag är äldst av sex syskon, vi är tre systrar och tre bröder. Jag är 60 år. Min lillasyster är så elak och vågar inte stå för sms som hon skrivit som känns nästan hotfulla. Hon var också elak mot mamma, som är borta sedan några år. Jag vet att mamma finns i min närhet och känner mig trygg på det viset. Jag lever ensam sedan några år.
Jag undrar vad jag gjort min syster, som gör att hon är så elak. Jag duger bara att låna pengar av, parkeringspengar, bensinpengar. Hon vill inte jobba, jag vet inte vad hon sysslar med. Orkar inte med henne längre och allt tjat och tjafs. Det måste få ett slut. Kan du ge mig råd, Benny?

Benny svarar:

Din syster har varit avundsjuk på dig sedan ni var små. Hon kände sig förbisedd, tyckte att du fick mer uppmärksamhet. Du har accepterat alldeles för mycket av allt elakt hon sagt genom åren. Vad kan du lära av detta?

Jo, att din syster är en energitjuv, som stjäl mycket av din energi. Att du är gammal nog att sätta ner foten och kräva respekt. Stå upp för din egen självkänsla! Blir det inte bättre, så håll bara tyst när hon drar igång. Strunta i henne! Ni behöver ju inte ens träffas.  Det finns faktiskt tillfällen när det är bäst att trycka på pausknappen. Knappen kan vara nere så länge man vill.

Sen vill jag säga att du är en fantastisk mamma, som kanske jobbat lite väl mycket genom åren. Glöm för allt i världen inte bort att tänka på dina egna behov. Och du har själv tjänat ihop dina pengar, så se till att de stannar hos dig ­också. Varför låna ut, när du vet att du inte får tillbaks?

Kram Benny

Scroll to Top