Han måste bort från mobbarna

Kära Benny!Vad är det som håller på att hända, jag är rädd och orolig? Det handlar om en ung pojke, en nära vän, som är...

Kära Benny!
Vad är det som håller på att hända, jag är rädd och orolig? Det handlar om en ung pojke, en nära vän, som är handlingsförlamad, mobbad på jobbet av arbetskamraterna som vill bli av med honom. De vill driva honom till att säga upp sig. Han har mått dåligt i sitt psyke i många år, är en ödmjuk och fin kille, begåvad. Jag ser att han är duktig inom musik. Har min vän något liv att se fram emot?

Benny svarar:

– Mitt råd är att din vän säger upp sig från det här jobbet, han kommer aldrig att må bra på det stället. Det är fruktansvärt vad vi människor kan göra mot varandra genom mobbing och trakasseri. Vilken rätt har vi att sätta oss på andra människor?

 

När det gäller mobbing så är det oftast så att det finns en ledargestalt i en grupp som inte klarar av att det finns ännu en stark person som är duktig och vågar står för sig själv. Många klarar inte av dem som sticker ut och är starka. Men vi människor är ju flockdjur och vi behöver en ledare. Jag ser också att musiken är viktig för din vän och det är där han får sin framgång. Och vilken fantastisk vän den här personen har i dig som stöttar så väl!

Scroll to Top