Livet i solen passar er

Hej Benny, min man och jag har funderingar på att köra till Marocko med vår husbil under vintern som kommer. Min man har pension och...

Hej Benny, min man och jag har funderingar på att köra till Marocko med vår husbil under vintern som kommer. Min man har pension och jag jobbar fortfarande heltid. Vi har lite pengar sparade på banken och hade tänkt finansiera resan med dessa pengar. Men jag är lite orolig för hur det ska gå. Kommer vi att klara av att betala räkningarna för vårt hus här hemma, plus alla utgifter som medföljer resan under cirka sex månader?

 

Kommer resan att gå utan missöden, kommer bilen att klara resan? Kommer vi att tillbringa fler vintrar i varmare klimat eller blir detta den första och sista resa vi gör för en längre period? Det hade känts skönt att få en liten fingervisning.

Benny svarar:

– Jag ser inte att ni har mycket skulder på huset, så ni kan säkert få låna en slant på ert hus. Jag känner att ni så småningom säljer huset och flyttar till en fin trea istället, det är inte längre viktigt för er att bo i hus. Det är viktigare för er att resa och det kommer ni att göra mer. Ni blir mer sparsamma, tittar över er ekonomi och inser att ni har saker ni inte behöver. Ni kommer att ha mer glädje av ett liv i solen.

Resan till Marocko kommer att bli fantastisk, ni får det varmt och skönt och ni möter trevliga människor. Men var försiktiga med vad ni köper. Du måste lära dig pruta, det är du inte så bra på. Ni kommer att få vara friska under er resa och bilen klarar sig bra. Jag vet att ni längtar till värmen och ni kommer att åka iväg även vintern därpå. Soliga hälsningar!

Scroll to Top