Chatt med Benny Rosenqvist 9 juli 2009

Anette: Jag behöver vägledning i mitt förhållande till min yngre son på 15 år. Benny: Kära Anette, det är inte lätt när man mentalt är...

Anette: Jag behöver vägledning i mitt förhållande till min yngre son på 15 år.
Benny: Kära Anette, det är inte lätt när man mentalt är väldigt lik sin son, lika ensvis och med samma framåtanda. Jag känner att du inte ska pusha på så mycket, men var tydlig i din gränssättning. Han lyssnar inte på tjat, och tjatar gör du för mycket. Så jag råder dig att ta ett samtal ofta med honom, när inte konflikten är så aktuell. Du är en fantastisk mamma och han älskar dig, han kommer att få ett bra vuxenliv, bli pappa till två flickor och en pojke och han kommer att få en ännu mer bestämd fru, vilket han behöver. Kärlek till dig, kram Benny.

Ingela: Tyvärr förlorade jag min sambo hastigt via hjärtinfarkt, han var ung. Jag undrar, vad ska jag lära mig av det?
Benny: Kära Ingela, ibland så kan man inte se vad man ska lära förrän långt efter, det enda jag vet är att på din resa här på jorden har du mycket kvar att lära dig och att hans resa är att åka hem till sitt paradis där ni kommer att träffas senare. Du håller på att lära dig mer självständighet samt kunna ta egna beslut och du håller på att lära dig att kunna vara ensam vilket du sällan trivs med innan. Du kommer faktiskt tycka att ditt eget sällskap är trivsamt. Kram Benny

Gunilla: Pappa dog för 11 månader sedan han hade det så jobbigt sista tiden. Jag skulle vilja veta om du ser att han har det bra.
Benny: Kära Gunilla, din pappa har en väldigt aktiv energi så han går på massor av förberedande kurser för nästa liv redan. Han var inte så bra på att laga mat t ex, så i nästa liv så vill han vara bättre på det. Sen jobbar han på att kommunicera om känslor. Social har han alltid varit. Han har det fantastiskt bra, känner lugn och ro och saknar dig mycket, men har varit hemma hos dig flera gånger men du har inte varit vaksam på hans tecken. Han har bl a sett till att dina nycklar legat på golvet ett par gånger, där du vet att du inte lagt dem. Kärlek från mig och din pappa, kram Benny.

Anneli: Min sambo (är han den rätta för mej?) och jag reparerar ett hus jag ärvt. Kan du säga vad de tycker om det , de som ägde det förrut? De hade inga egna barn så jag var som en dotter för dem.
Benny: Kära Anneli, den sambo du har är väldigt rätt för dig just nu och många år framåt. Men kanske inte den sista mannen i ditt liv. Det par som du ärvt huset efter går och myser på andra sidan och ser vilken kärleksfull handling du gör genom att göra huset så vackert. Men frun tycker, det behöver inte vara fullt så vitt, det kan vara lite färg någonstans. Kärleksfulla tankar från dem på andra sidan, kram Benny.

Siw: Hur mår egentligen vår hund Towe?
Benny: Kära Siw, Towe har det bra bland andra hundar i sin himmel. Det är en kvinnlig släkting med pagefrisyr, mellanblond hår, som har tagit hand om Towe. Towe har varit mycket hemma hos er och tycker det är synd att ni tagit bort vattenskålen. Towe har även tänkt att komma åter tillbaka till er för hon är nöjd med all den kärlek hon fått av er. Men i nästa liv vill hon faktiskt att du ska vara lite mer försiktig med maten så hon inte blir så rund. Kram Benny!

Birgitta: Hej Benny! Kommer jag att bli mormor. Var min pappa medveten om att jag fanns vid hans sida vid hans bortgång. Vem hämtade honom till andra våningen.
Benny: Kära Birgitta, jadå du kommer att bli mormor, tre stycken barnbarn, två pojkar och en flicka. Plus en katt. Så du kommer verkligen bli mormor. Den som hämtade hem din pappa var hans mamma, de hade en både-och-relation, och de ska reda ut den nu på andra sidan. Pappa är mycket medveten om att du höll hans hand hela tiden och hur mycket du värmde hans hjärta med all den kärlek du sände till honom. Du behöver inte vara ledsen längre, han har det jättebra. Kram Benny

Marja: Mitt ex Andreas tog kontakt med mig igen för en tid sen men när det kom till kritan ville han ändå inte träffa mig. Varför kontaktade han mig?
Benny: Kära Marja, Andreas är oerhört komplicerad i sitt känsloliv och det handlar absolut inte om dig eller känslorna till dig. Han har en stor kärlek för dig, men är inte mogen nog till att kunna ta vara på den vackra kärlek du kan och har förmåga att ge honom. Du får inte vara så elak mot ditt eget självförtroende, hitta fel på dig. Det är han som har problem, inte du. Du är däremot redo för att träffa en riktig relation, vilket du snart kommer att göra. Det är en ljus kille med slarvigt klippt hår, lite mörkare markerade ögonbryn, duvblå vackra ögon och lite uppnäst. Ja, han ser faktiskt lite ut som reklamen för Kalles kaviar, han har lite fräknar också. Du är så värd den här kärleken, din lycka, kram Benny.

Ingrid: Hej Benny! När slipper jag ifrån den här vedervärdiga tillvaron och får komma hem? Jag avskyr mitt så kallade “liv”.
Benny: Kära Ingrid, man slipper inte ifrån den här tillvaron bara för att man tycker att den är pest och pina just nu. Du har och är i en lång och djup depression, jag råder dig att söka professionell hjälp av en psykolog för det är många undertryckta känslor som har med din barndom att göra som vill komma till ytan. Jag vet också att du har varit med om en känslomässig besvikelse med en man, men jag ser även att du kommer få en ny förälskelse och en ny kärlek som är bestående. Det kommer att vara många vackra dagar och minnen du ska fylla på med i din livsbok innan du får lov att resa hem. Kärleksfulla tankar från en som förstår dig, kram Benny.

Ann-Kristin: Hej Varför kommer ni bara till Malmö och Stockholm, ni har ju glömt Göteborg. Är mkt intresserad av seanser.
Benny: Kära Ann-Kristin, för det första så finns inte det intresset för seans i Göteborg som det finns i Malmö och Stockholm. Men vi kommer till er på Bokmässan, vi kommer att stå där i monter och presentera tidningen Nära. Vi som finns där är min kollega Erika som också är medium, och jag. Så ni är så välkomna att möta oss där. Jag kommer också att ha en seans på Två världar i Göteborg i oktober. Kram Benny

Bodil: Hur ser livet ut för mig och min man, får vi leva länge tillsammans? Kommer vi vara skonade för fler sjukdomar? Går vi bort före våra barn?
Benny: Kära Bodil, ingen av era barn kommer att dö före er, vad jag vet. Jag ser inga sjukdomar på väldigt länge, så ni båda har många år framför er. Kärleksfulla tankar, kram Benny

Sven: kommer det gå bra för mina barn i framtiden? Även en av dem som är homosexuell?
Benny: Käre Sven, grunden till att det ska gå bra för ens barn är oftast att de känner att de är älskade. Vi alla föräldrar kan inte vara hundra procent perfekta alltid, men du har varit till 97 procent en bra pappa, så du älskar verkligen dina barn. Vad gäller dina barn så ser jag att du kommer få sju stycken barnbarn, även den som är homosexuell kommer att få två barn. Vilken fin respekt du har för dina barn, kärleksfulla tankar, du är en fantastisk pappa. Kram Benny!

Anna: Hej Benny. I flera år har jag kämpat med min övervikt. Kan du se om jag kan finna inspiration och om jag kommer att nå mina resultat i år? Hälsn Anna
Benny: Kära Anna, oftast är det emotionella saker som ligger till grund till övervikt samt genetiska arvsanlag. Det handlar inte så mycket om disciplin. Jag har sett att du kommer att gå ner 25 kilo och du kommer att lyckas att bli smal. Jag känner även att du har ett matmissbruk och där finns grupper som är hjälpgrupper. Gå in på nätet och få ett stöd för ditt emotionella och intellektuella arbete så att du kan må bra. Jag är med dig i din kamp och jag vet att du kommer att lyckas. Kram Benny!

Tarja: Jag dansar ofta med en man jag är nyfiken på. Ibland känns det som han är intresserad, sedan nästa gång känns det som att han inte bryr sig. Vad är det som gäller? Blir det vi?
Benny: Kära Tarja, jag känner inte att det är tillräcklig glöd mellan er. Jag ser att det är en annan man på dansen som är mer intresserad, han har mjukt gråsprängt hår. Han har haft väldigt svart hår så du ser gråa inslag i det och han har lockar i nacken. Oerhört klassiskt klädd, typ med blå kostym, vit skjorta och blå slips. Mycket välpolerade skor. Han är mycket kunnig på dans. Det blir verkligen en besvarad kärlek, lycka till. Kram Benny!

Pernilla: Jag är 38 år och har haft en del motgångar och tråkigheter de senaste två åren. Har jag nåt att se fram emot eller ska jag ge upp?
Benny: Kära Pernilla, vänd på motgångarna och se det som kunskap och ett växande. Du är i en process med dig själv med att kunna ta itu med saker och ting. Jag vet att du kommer få det mycket bättre innan du har fyllt 40, men från hösten och framåt kommer det att lätta och du får det bättre och bättre. Men jag ser även att du funderat på att klippa en ny frisyr. Gör det, det kommer att hjälpa dig. Kram Benny!

Maya: Min pappa dog för åtta år sedan. Jag kunde inte vara på hans begravning. Jag saknar honom, men han kommer inte till mig i mina drömmar. Är han arg på mig? Hur har han det?
Benny: Kära Maya, nej pappa är inte arg på dig. Han vill bara komma till dig för att tala om hur mycket han älskar dig och alltid har älskat dig. Och det var inte meningen att du skulle vara med på begravningen, för du blir så nedbruten vid sådana tillfällen. Han vill även prata mer med dig så om du är mottaglig så vill han visa sig för dig, men det är bara om du själv vill. Du har nämligen en förmåga att se saker, vilket jag tycker du ska utveckla genom att välkomna din pappa. Kärlek, kram Benny!

Emelia: Kommer jag att hitta Mr Right? Är det snart i så fall? Och hur ser han ut? Har du något annat att säga angående mitt liv, såsom studerande, vänner…?
Benny: Kära Emelia, Gud vilka lårmuskler han har! Han är intresserad av någon bollsport, han har svårt för att hitta jeans för han har väldigt vältränade lårmuskler och väldigt smal midja. Han är 178-179 cm lång, jag känner att han har lite mellanblont hår, åt askhållet, bakåtkammat alltid, rätt så hög panna, rak näsa och väldigt vackra, välformade läppar. Han har väldigt maskulina, större händer. Jag ser även att det går så illa att vi hör bröllopsklockor. Total lycka! Det är du värd. Mamma kommer du också att bli, till två barn. Vänner har du redan en hel del, det kommer nya också och det känns som att du är i en stark utvecklande fas, du är öppen för nya intryck och förändringar. Kram Benny!

Victoria: Hej! Jag och min sambo känner oss inte riktigt ensamma i vår lägenhet. Det känns som att vi har sällskap av något vi inte kan se. Hunden märker också av det. Vad är det?
Benny: Kära Victoria, mycket riktigt, det är en kvinna som är släkt med dig, hon var liten och avsmalnad innan hon gick bort. Hon har ett fantastiskt genombrytande leende och gråblåa ögon, väldigt vackra drag i ansiktet även som gammal och trots att hon var rynkig. Hon finns och skyddar er. Det är rätt, hundar, katter och andra djur har större förmåga att se saker än vi människor och de är väldigt medvetna om när vi får besök från andra sidan. Kram Benny!

therese: Hej Benny! Jag längtar så efter kärlek i mitt liv. Efter att ha varit singel i ca ett år har jag de senaste dagarna träffat en ny kille. Är han rätt för mig? Eller finns det någon annan som är ämnad för mig?
Benny: Kära Therese, det handlar inte om tid för att man ska möta någon, det handlar om att man ska vara där för att kunna möta någon. Det vill säga, du behöver utvecklas vidare för att kunna möta en ny typ utav man. Du har ofta tittat åt ett håll, åt män som inte varit bra för dig, de har inte klarat av din styrka. Nu ser jag en man som verkligen kommer att acceptera och tycka att din styrka och din känslighet är fantastiskt. Så du kommer verkligen träffa någon som vill gifta sig med dig, skaffa barn med dig och köpa ett vackert hus ihop med dig. Mannen du ska möta är lång, han är 192 cm lång och rak i ryggen, han har grönbruna ögon, lite begynnande flikar i hårfästet, svänger lite med armarna när han går. Jag förstår inte varför han alltid ska gå i gympadojor? Så lycka till med din kommande kärlek, kram Benny

Helena: Jag månar så om min vän Anna som är hemskt deprimerad, jag undrar om hon har kvicksilverförgiftning? Så tacksam för svar.
Benny: Kära Helena, depression kan bero på många olika saker, bl a kvicksilverförgiftning. Men jag känner att hon har låg halt av serotonin och behöver få medicin och professionell konsultation. Jag känner även att det vore bra för henne, i och med att hon har mycket amalgam, att hon så smått börjar göra en rensning i försiktig skala. Det kan hon rådfråga tandläkare om som är speciellt inriktade på att ta bort amalgam. Hon kommer att komma ur sin depression snart. Förstår att du vill hjälpa din vän för det är en fantastisk tjej med mycket kärlek och omtanke om andra, hon glömmer ofta bort sig själv. Sänd henne kärlek från mig, kram Benny!

Ing-Marie: Jag har en gulrandig katt som heter Simba. Han är försvunnen sedan en månad. Kommer han tillbaka till mig igen? Saknar honom. Kram.
Benny: Kära Ing-Marie, Simba lever fortfarande, han finns runt omkring, inte så långt ifrån dig. Men nu tycker han att livet är ett äventyr och kommer att komma tillbaka. Simba hittar hem själv. Lycka till, kram Benny!

Anki: Min bror dog i september -08, det jag undrar om han har fick träffa sin käresta Sonia om det är så att de möter upp efter döden? Så han blev lycklig han var så väldig ensam. Doktor sa att han hade kärlkramp, hade han känningar av det?
Benny: Kära Anki, din bror hade känningar av kärlkrampen genom att han kände trötthet, inte mer. Han hade inga känningar runt hjärtat som många kan ha. Jag känner att det var hans hjärta som var orsaken till hans övergång till andra sidan. Givetvis stod Sonia där och tog emot honom. De står båda två och ler i min inre bild och sänder dig kärleksfulla blommor, de står med en bukett vita pioner. De har någonting med din mormor att göra, jag vet inte vad, men han säger det. Kärleksfulla tankar, kram Benny!

Ann-Mari: Kommer jag någonsin att få kontakt med släkten i USA som jag har skrivit till på Facebook. Det var som att min döde far sa åt mig att jag skulle ta kontakt med mina släktingar ller var det någon annan som är död i släkten?
Benny: Kära Ann-Mari, din pappa vill mycket riktigt att du ska få kontakt med släkten. Du kommer att få svar från en kvinna som är din släkting i USA. Din pappa har en farbror som också finns på andra sidan men som har levt i USA, de vill så gänra att ni ska träffas. Kram Benny!

EVA: Hjälp mej! Kommer jag någonsin att få uppleva den stora kärleken och finna min livsparter.
Benny: Kära Eva, förstår inte varför alla vill träffa den stora kärleken! Men jag ska berätta något roligt för dig, du kommer att möta din livspartner samt din tvillingsjäl. Så du kommer att möta en partner som verkligen älskar dig fullt ut. Jag känner även att ni kommer att kunna bråka med en sann glädje, för ni kommer att ligga på samma nivå. Den här mannen kommer du att bli sammanförd med utav en bekant, utseendemässigt så är det en man som är mycket tunnhårig uppepå, han klipper håret kort, ibland rakar han av det helt. På sommaren klär han sig gärna i tennisskjortor, på jobbet har han slips. Han är normalt byggd i kroppen, har ådriga armar och händer, lite knotiga fingrar. Han har även en dålig tatuering som han ångrar. Den gjorde han när han var ung. Han är en fantastiskt varm och omtänksam man, med charmerande utstålning och stor social kompetens och en livsglädje som få har. Samt han står upp för människor han älskar, han har enormt civilkurage. Kram Benny!

Susann: Hej Benny! Jag längtar efter Sebastian! Du sa tidigare att det blir romans mellan oss, men vi har ingen kontakt alls nu och jag börjar undra. När blir det isåfall? Kram Susann!
Benny: Kära Susann, jag ser inte att du kommer få någon större kontakt med Sebastian igen. Han går vidare i sitt liv och har en partner som han trivs bra med. Men där finns någon för dig också, som du kommer känna lika mycket för, om inte mer. Faktiskt en som vill vara hos dig och ska vara kvar hos dig, en sann kärlek. Det är du värd. Kram Benny!

Helen: Hej Benny! Jag jobbar natt på ett äldreboende och tycker mig ha haft “extra” sällskap vissa nätter. Har även haft en känsla av extra sällskap här hemma ibland. Är det så eller inbillar jag mig? Kram Helén!
Benny: Kära Helén, detta har jag hört tidigare med andra som jobbar på äldreboende. Det finns ju personer som gått över som finns kvar i atmosfären på ett sånt här ställe, både längre och kortare tid efter att de har dött innan innan de går över. De lever i mellansfären. Många kommer även tillbaka för att säga tack för att ni har varit så kärleksfulla. De vill även komma hem till er för har man gett människor den kärleken du gör, så får man mycket tacksamhet även om de är över på andra sidan. Du är en vardagsängel. Kärlek, kram Benny!

Julia: Go kväll Benny. Undrar om du kan se hur man kan lindra min 33-årige sons smärta och förtvivlan. Han är som besatt av ondska och hat. Det känns också som han har Gudagåva… helande händer.
Benny: Kära Julia, ibland så känns det som vi människor hakar upp oss och tycker att vi råkar ut för en massa orättvisor som gör att vi känner oss hatfulla och ondskefulla. Han känner sig triggad av sitt illamående just nu, men kommer snart att komma över det. Mycket riktigt, både du och han har helande händer. Kram Benny!

Ann-Christine: Jag sällskapade med Vesa hela vintern och så gjorde han slut, helt plötsligt! Saknaden är stor. Det var mycket körande för mej mellan Helsingfors och Kankaanpää. Älskar honom och hans barn djupt. Hur får jag honom tillbaka?
Benny: Kära Ann-Christine, han har bestämt sig för att inte ta tillbaka dig. Det känns som han inte klarar av att hans barn tyckte så mycket om dig, han känner en konkurrens till dig som är osund, det är inte kärlek. Han saknar dig också och känner en kärlek, men inte den rätta kärleken för att kunna bygga ett förhållande. Du kommer inte kunna få tillbaka honom, men det kommer en ny kärlek som är närmre där du bor. Den mannen ser verkligen ut som en lång, ståtlig viking med en underbar norrländsk dialekt. Kärlek till dig, kram Benny!

Monica: Hade ett förhållande för sju månader sedan med en oärlig person. Varför lurade han oss så? Jag har mått jättedåligt.
Benny: Kära Monica, han hade egentligen inte för avsikt att lura dig, men allt han gör blir fel. Vissa människor har en förmåga att kvadda allt som är bra i deras liv på något sätt. Han har inte förmågan att se vad han gör andra människor. Men han har empatisk förmåga att efteråt se att han gjort dem illa. Du måste förlåta honom och gå vidare för du är värd en kärlek som är där för dig och den kommer att komma. Kram Benny!

Karin: Undrar hur det ska gå för min son till hösten med skola och flickvän. Är så orolig för honom.
Benny: Kära Karin, din son kommer känna sig mer motiverad för skolan till hösten än han gjorde förra terminen. Vad gäller flickvän så kommer han att ha en lite mindre affär, det dröjer ett tag innan han möter flickvännen som kommer att bli hans fru. Men han kommer att bli gift och han kommer att få barn, två stycken fina flickor. Jag känner även att han kommer att studera mer efter den här utbildningen och få en väldigt bra yrkesidentitet som arbetsledare och chef. Kram Benny!

Benny: Glöm inte att kärlek ofta löser de flesta konflikter. Glöm inte att svälja er stolthet och ibland säga förlåt. Tillåt er även att bli förlåtna. Det här med att vara mycket tillsammans, få mycket tid kan vara fantastiskt men också väldigt komplicerat. Det är ju ett tillfälle att kunna reda ut saker och ting för att kunna gå vidare. Det man inte lyckas reda ut ska man inte vara ledsen för, för förr eller senare så får man insikter om hur man skulle kunna ha löst saker. Men framför allt, glöm inte att ta mer på varandra, krama om varandra, säga att ni älskar varandra. Och njut av solen, naturen och livet i sig självt. Kärleksfulla tankar, varma kramar Benny!

Chatt med Benny Rosenqvist 6 oktober 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 21 september 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 11 augusti 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 27 maj 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 5 maj 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 20 april 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 17 mars 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 24 februari 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 20 januari 2011
Chatt med Benny Rosenqvist 22 december 2010
Chatt med Benny Rosenqvist 25 november 2010
Chatt med Benny Rosenqvist 27 oktober 2010
Scroll to Top