Laga brunsåsen som doftar så gott!

Hej Benny! Jag är en kvinna på 78 år som är änka. Min man dog för ett år sedan efter en lång tids sjukdom. Vi...

Hej Benny!

Jag är en kvinna på 78 år som är änka. Min man dog för ett år sedan efter en lång tids sjukdom. Vi hade inga barn.

 

Jag har en bror som bor några mil bort, men vi ses inte så ofta. Vi ringer till varandra. Min man är begravd flera mil från mig. Det är min svägerska som sköter graven. Jag var med på begravningen förra året. Jag får se om jag orkar åka dit i sommar.

 

Nu undrar jag hur det ska bli för mig i fortsättningen. Jag är ju gammal, så jag vet inte hur länge jag får leva.

Benny svarar:

Först har jag tittat på vilket fantastiskt äktenskap du har levt i. Du hade en så kärleksfull man. På de minnena kan du leva ett fantastiskt liv!

 

Din man säger att du inte behöver besöka graven. Han är inte där utan med dig hemma hos dig. Det är många med dig som oroar sig över att inte ha möjlighet att besöka sin kära grav, men vi ska inte låta det bli ett bekymmer. De döda är med oss i vår vardag, inte på kyrkogården.

 

Din man hälsar att han är bekymrad över dina matvanor. Du äter för lite. Det är så underbart när du lagar den bruna såsen som doftar så gott och när du ställer vackra blommor på bordet, som också doftar.

 

Jag ser att du kommer att orka åka till din bror i sommar och att du även kommer att kunna åka och sätta en liten blomma på graven. Din ork ligger lite på det mentala planet. Du har tappat din livslust och det kan man bli trött av. Försök att hitta glädjeämnen i livet. Titta på det vackra du har omkring dig.

 

Kärleksfulla kramar till dig!

Scroll to Top