Chatt med Benny Rosenqvist 26 juni

Birgitta: Jag lever sedan 26 år med min man som är född 1958. För 4 år sedan började han bli personlighetsförändrad och som idag är...

Birgitta: Jag lever sedan 26 år med min man som är född 1958. För 4 år sedan började han bli personlighetsförändrad och som idag är mycket problematiskt för familjen. Skulle vilja få svar på vad han lider av och vad som kommer att hända med honom i framtiden. Kommer jag att kunna leva vidare med honom? Hur blir mitt liv?
Benny: Kära Birgitta, jag känner att din man inte kommer bli positivt förändrad, jag känner att han bör ha professionell hjälp snart. Han lider en mental störning så han har det förfärligt i sitt inre. Snälla, ni måste hjälpa varandra i den här situationen. Men jag har svårt att se att du kommer orka fortsätta leva med mannen, det är ditt val och jag beundrar ditt tålamod, men har svårt att se att du orkar detta. Lycka till.
Kram Benny

Birgitta: Min 20-åriga dotter är mycket förtjust i en pojke som hela tiden kommer med dubbla budskap. Positivt och att de ska träffas, men kommer med ursäkter att han har förhinder. Är han feg eller kommer de att träffas?
En som lider med en förälskad dotter.
Benny: Kära Birgitta, jag känner att din dotter har träffat en stor läromästare, den svåra kärleken men den omöjliga kärleken. Men hon växer via detta och ser vad hon är värd för relation egentligen. Så hon kommer få insikten snart att hon behöver något annat och lämnar den mannen för att möta en mer bestående kärlek. Du är en förstående mamma, fortsätt ge kärlek till din dotter, det behöver hon just nu. Ta hand om dig själv också.
Kram Benny

Britt: Hej Benny. Tack för att du svarade mej i april. Jag skulle finna kärleken runt hörnet. Undrar hur han ser ut. När möts vi? Varma hälsningar BRITT.
Benny: Kära Britt, det där med tid är svårt att säga för gänget jag jobbar med på andra sidan har ingen tidsuppfattning. De är rent sagt hopplösa med det. Men jag får själv en förnimmelse, bilden är tydlig på mannen så jag förstår att det är nära förestående att du ska möta honom. Mannen är ca 1,86 lång, har smala ben och lite mer muskulös överkropp, varmt gröna ögon, cendrefärgat hår som börjar avtunna, men ett underbart varmt leende. Han skulle passa bra som pizzabagare med det leendet. Men han jobbar med papper på ett kontor, ansvar, administration, personal och ekonomi. Jag känner att du kommer bli mycket lycklig för du vågar ta emot kärlek nu.
Kram Benny

karin/kama: Jag har precis “försökt” att göra slut med en man (kräfta) som får mig att, åtminstone för korta stunder, glömma min exmans (oxe) otrohet. Kärleken till min kräfta känns stark men jag är tyvärr inte trygg i mig själv ännu. Då jag känner att han är mer säker på sina känslor än jag är, tvekar jag att gå vidare framåt. Vill inte såra honom, han har hela tiden varit mycket fin och varm med både mig och mina barn. Men något gör att jag ändå tvekar så mycket. Jag är ingen ensamvarg och vill gärna hitta någon att leva med. Vem är rätt för mig?
//Vilsen Tvilling
Benny: Kära du, jag känner att man inte ska ta in någon kärlek för att lösa sitt brustna hjärta, för när man älskar någon bör man inte tvivla på det, då känns det i hela hjärtat och det gör det ju inte i ditt hjärta. Men jag känner att din kräfta egentligen vill älska mycket så han är kär i kärleken och det kan han bli i någon annan också. Så även om du tycker att du sårar honom så finner han snart en ny. Jag känner även att du kommer finna kärleken och sätta en ring på ditt finger, och köpa en vacker lägenhet med utsikt mot många träd. Så, lyckan kommer till er båda men inte med varandra.
Kram Benny

Torbjörn: Hej Benny!Jag är en man som undrar över min framtid i allt, men jag är främst väldigt bekymrad över ekonomin och min arbetslöshet. Jag tycks aldrig hitta rätt då jag tidigt fick min framtid förstörd. Jag har försökt och försökt, men ej förmått att skaffa alla nödvändiga verktyg för arbete som kräver utbildning osv… Jag har dock en massa kunskap men ingen tycks vara intresserad och ideligen kör jag huvudet i väggen. Orkar snart inte stånga mig blodig längre, Benny, kanske kan du hjälpa mig? Min fråga är således; hur ser det ut för mig i framtiden och när händer det något med allting, och främst arbete då? Hur ska jag bära mig åt för att kunna slå mig fram och ordna ett arbete som är både inspirerande och något att bita i? Och varifrån skall jag få orken och kraften? Hjälp mig Benny!
Benny: Kära Torbjörn, först så känner jag att du ska lära dig att ta ansvar för pengar och se glädjen i det lilla för senare, snart, kommer du att få ett arbete där du jobbar ett tag, sen får du erbjudande om mer ansvar och bättre lön. Verktygen som du söker, dvs utbildningen, kommer du att få via arbetet du jobbar på, de har perfekt vidareutbildning för dig och söker den grundkunskap du har för jobbet. Du är duktig att se människors helhet, sätta samman människor så de fungerar bra, du har också en förmåga att entusiasmera andra människor så du blir en fantastisk arbetsledare så småningom.
Kram Benny

Margit: Hej Benny! Min dotter på 30 år bor hemma ännu. Ser du om hon hittar någon att bilda bo med?! Har oroat mig för henne länge nu. Ser du något jobb för henne? Kramar till dig.
Benny: Kära Margit, sån underbar mamma du är så hade jag aldrig flyttat hemifrån, det är precis så din dotter känner för hon är så beskyddad av dig att hon inte behöver ta vuxenansvar. Jag känner att du faktiskt får hjälpa henne på traven för det är dags för länge sedan att hon flyttar hemifrån. Först då kommer hon att finna kärleken och du kommer få två söta pojkar som barnbarn. Så bara sätt igång med att skjuta ut henne från fönsterblecket och knuffa på. Hon är flygfärdig!
Kram Benny

Carina: Ser du om det kommer att bli något varaktigt med killen/mannen jag har träffat några gånger, menar han allvar eller är jag bara ett tidsfördriv? Hur ser det ut med arbete för mig och kommer det att ske någon förändring för mig?
Benny: Kära Carina, det är din rädsla som gör att han är tveksam. Du ger dubbla budskap med vad du själv vill i och med att du är rädd at ha någon nära dig pga tidigare erfarenheter av kärlek och svek. Men, jag känner att han har ett ärligt syfte och att du måste ge honom en ärlig chans, han är värd att satsa på. Varför tror du aldrig på vad han säger? Och vad ska han bevisa för du ska tro? Inser du inte att du gör det omöjligt för dig själv i relationer genom att vara på detta sättet? Varje gång man älskat någon har man vunnit något, erfarenheten till vad man behöver. Kärleken är en resa framåt inte bakåt, tänk på det.
Kram Benny

Helene: Kommer jag må bättre i själen och bli en normal människa igen? Hur ska jag bära mej åt?
Benny: Kära Helene, för det första, du är på väg att växa och din själ har det oerhört smärtsamt just nu. Men normal, vad är det? För att man råkar må dåligt just nu. Jag ser att du har själslig växtvärk och jag vet att inom loppet ett halvår, ett år är ditt liv mer på plats, du är på banan igen. Tro på dig själv, se vilken fantastisk människa du är och vad du åstadkommit. Du är så kritisk mot dig, var snäll mot dig. Klappa dig själv på kinden.
Kram Benny

Marie L: Hej! Jag har tur i livet men lyckas inte riktigt med mina män. Skall jag ge upp vid 43-års ålder och fortsätta satsa på karriär, barn och vänner, eller finns det en chans för mig fortfarande? Jag sneglar lite på en man på jobbet, kan det vara något? Kram M
Benny: Kära Marie, jag känner att du har stora krav på allt och jag vet att du kommer träffa en man via arbete, vardag, men inte han du sneglar mot utan det är rakt spår med en gång. Det är en man som är mycket viking, blond alltså, muskulös, något yngre än dig, känns som han håller på med ett hantverksyrke, bra på att spika och hamra, bra för kommande hus och hem. Barn, ja ge inte upp det. Han har nämligen barn och du kan få möjlighet till ett barn om du vågar. Men, det kommer vara ett friskt barn, så oroa dig inte om du får möjligheten till det.
Kram Benny

Annika/Maria45: Hej Benny!Kommer jag att träffa mina pojkar snart eller vill dom inte träffa mig nu?
Benny: Kära Annika Maria, jag känner att dina pojkar är starkt påverkade av sin pappa i åsikten om dig. Det är nästan som en hjärntvätt och den äldsta verkar ha påverkat den andra, som längtar mycket efter dig, att inte ta kontakt. Jag känner att du kommer träffa dem igen och ni får en bra relation igen, väldigt, väldigt snart. För livet reparerar allt, så ha tålamod, ge aldrig upp. Du är en bra mamma. Kram Benny

merethe: Hej Benny, jag undrar om min sambo och jag är rätt för varandra, jag älskar honom men jag har haft anledning att tro att han har varit otrogen, har frågat honom men han säger att det inte är så.
Benny: Kära Merethe, för Guds skull, säger din intuition att din man varit otrogen? Nej, jag känner inte att han har någon anledning att vara det och det är dags att du slutar att inbilla dig en massa som sen blir till en hel värld som inte existerar. Man kan förstöra förhållanden för mindre. Snälla, vara rädda om varandra. Man vet inte hur lätt man kan förlora varandra när den andre ger upp. Så, ge kärlek till din man, tala om att du älskar honom, att du ska våga lita på honom mer och lova jobba med din självkänsla så kommer ni få en bättre relation.
Kram Benny

Kerstin W: Hejsan Benny!
Undrar mycket över min framtid… Kommer jag att fortsätta arbeta där jag är nu? Ska jag satsa mer på mitt skrivande/skapande/annat?
Är det något speciellt jag ska tänka på? Finns det någon hälsning till mig från “andra sidan”
MVH Kerstin W
Benny: Kära Kerstin, jag känner att du egentligen har det bra där du jobbar men har väldigt mycket slentrian i ditt liv så jag tycker du ka fylla din fritid med andra saker och intressen, så som att skriva och måla, skriva dikter. Jag får en hälsning från din mormor att hon kollar in dig och hon tycker du ska ändra om lite där hemma som du funderat på. Tycker att du bör läsa feng shui-bok för du har för mycket saker, så får du bättre energier där hemma. Men, du är en fantastisk person på att glädja andra. Nu är det dags att du glädjer dig själv mera. jag esr även en resa du snart kommer att göra, den blir väldigt lyckad. Njut av solen på resan, le mot livet.
Kram Benny

Catarina: Håller på att söka jobb förgäves och även gå ner i vikt. Ser du något hopp inom en snar framtid?
Benny: Kära Catarina, just nu håller din kropp på att stabilisera sig och den är i en chock över att du kört på så fort med den i entusiasmen att gå ner, men bravo – jag känner du kommer gå ner många kilo till. Jag ser 7-8 kg till att börja med, så ge inte upp. Håll ut.
Kram Benny

Elin: Hej! Jag är 20 år skulle vara tacksam om du kan se vad jag ska hålla på med framöver. Jag är intresserad av att resa, ser du att jag kommer göra en resa snart? Undrar även om du ser nån kärlek på väg?
Benny: Kära Elin, du har ju många beundrare men du är blind och ser inte de som ser dig utan ser bara de som inte är intresserade, så våga att se när någon kommer fram till dig som är på väg in i ditt liv. Han har lite halvlångt hår, mellanblont, tråkig färg. Skicka honom till en frisör för att göra lite slingor. Jag känner att du kommer finna lycka med denna kille. Han är oerhört kreativ, konstnärlig, rolig, språkbegåvad och en sann humanist. Resa, ja, jag ser en kortare resa snart sen ser jag en resa till USA inom ett år. Så det är mycket spännande saker på gång för dig. Vilken kul klädsmak du har, med lite galna färgkombinationer. Fortsätt så, våga vara lite originell.
Kram Benny

Elisabeth: Hej! När blir det min tur? Mannen jag älskar valde bort mig till förmån för sin f d flickvän och nu är jag ensam igen och försöker glömma. Jag försökte träffa en ny kille men det stämde inte riktigt. Kram
Benny: Kära Elisabeth, jag känner att den kille du var tillsammans med aldrig stänger dörren om sig. Han slutför aldrig de relationer han är inne i, han är inte närvarande där han är nu, han är aldrig nöjd. Så, jag tycker du är värd den som kommer, han kommer att älska dig totalt för den du är. Det kommer att bli en sann relation som leder till äktenskap där du kommer trivas och må bra. Lycka till! Kram Benny

Karin
: Hej Benny!
Mannen som jag älskade så högt och lämnade mig, lurade han mig? Finner jag någon ny man?
/Karin
Benny: Kära Karin, ja han lurade dig, han har väldigt svårt att hålla sig till en kvinna. Det känns som att hur bekräftad han än blir, är det inte nog. Jag tror han har problem med sin sexuella identitet, så det är ingenting att hänga i julgranen. Jag känner att du kommer träffa din romantiska kille, lika romantisk som du, som tänder ljus, lagar god mat tillsammans med dig, tycker om att ligga i soffan och hålla om dig och titta på en dvd, kärlek på hög nivå.
Kram Benny

Ingela: När ska det hända något kul i mitt liv?
Benny: Kära Ingela, du har en liten mindre depression för jag känner att du har det fantastiskt egentligen i ditt liv, men jag kan känna efter lite för dig, då känner jag att en kärlek är på väg in och att du kommer att byta jobb. Och jag känner även att du kommer göra en lång resa, men vad ska du i Kina och göra? Kul, där är mycket saker på gång.
Kram Benny

Elizabeth: Hej Benny, vi pratades vid och då sa du att jag skulle få en dotter till, sen besökte min svärmor dig, då sa du att vi inte skulle få fler barn, vad blev fel??
Benny: Kära Elisabeth, ibland så ändrar sig andevärlden och vill att du ska fylla en funktion som mamma för fler barn, så det är bara att vara tacksam och ta emot. Men, vi gör ju våra egna val så möjligheten finns om du känner för det och så tror jag att din svärmor också gärna vill ha fler barn och tolkar in sådana saker. Men lycka till i livet. Ta hand om dig.
Kram Benny

Maikka: Varför deppar jag och har ont i axeln/nacke – är det barndomen som spökar? Med vänlig hälsning
Benny: Kära Maikka, jag känner först och främst att du faktiskt har kotor som ligger för mycket mot varandra och behöver ta kontakt med en bra naprapat och kiropraktor. Jag känner även spänningar från käken, du spänner den totalt och du aldrig riktigt slappnar av. Framför allt på nätterna känner jag att du hade behövt en bettskena, en bättre kudde som hjälper nacken att vila. Barndomen har du haft jättejobbig, men det är inte det som sätter sig i nacken, det sätter sig mer i våra val och rädslor så mitt råd är att du ska jobba även med det, gå till en bra psykolog eller meditera och jobba med det på eget vis. Du är på rätt väg i livet, ge inte upp när du möter blockeringar, du gör ett fantastiskt jobb med dig själv och du kommer att segra och få sinnesro.
Kram Benny

Carola: Hej Benny. Har börjat träffa mitt ex igen efter många år, men har samtidigt tankarna på en annan man jag har känslor för. Är någon av dom värda att satsa på? Tacksam för svar.
Benny: Kära Carola, först måste man bli färdig med det gamla och det är det du håller på med, se vad du ska lära i din gamla relation. Men Carola, redan uppvärmd soppa smakar alltid illa. Så laga ny soppa, gå dit känslorna bär. Du kommer finna en ny kärlek som är för dig något helt nytt sätt att känna dig älskad på. Så lycka till.
Kram Benny

Anna 34: Hej Benny!
Min pojkvän har gjort slut. Jag älskar honom, finns det något hopp för en försättning. Kommer jag få några barn? kram
Benny: Kära Anna, oh vad ditt hjärta värker. Jag känner inte någon fortsättning, han har redan tagit ett beslut om att gå vidare i sitt liv. För det är något annat som väntar dig ödesmässigt, så han var inte ditt öde. Men det gör så ont i alla fall. Torka tårarna, våga tro på kärleken, för det är en fantastisk man du kommer att möta som kommer att fria till dig exakt åtta månader efter att ni har träffats.
Kram Benny

Pia: Vi har haft ett svårt år bakom oss i familjen där särskilt vår äldsta dotter mått mycket dåligt. Vore mycket tacksam om du kan se hur det går för henne/oss framöver. Hur kan vi föräldrar fortsätta stötta varandra och barnen? Hur kommer det att gå för min mans firma? Kommer jag att få ett nytt arbete? Vänliga hälsningar!
Benny: Kära Pia, ja allt svårt är egentligen utveckling och efter mörker kommer alltid ljus och jag ser att ljusningen är på väg. Men, din dotter mår mentalt väldigt dåligt, hon har en depression och jag känner att det vore bra om hon fick prata med en vuxen person utanför familjen. Men jag vet att ni är en stark familj och har mycket kärlek till varandra, du har en bra man som vill engagera sig i saker. Det kommer även gå bättre för din mans företag inom ett år. Vad gäller ditt arbete ser jag ingen förändring just nu, men om två el två och ett halvt år ser jag en liknande inriktning som nu men en roligare arbetssituation.
Kram Benny

Liselott: Hej Benny, jag och min sambo har ett långt förhållande bakom oss med många kriser å bedrövelser, har nu haft det bra dom senaste 6 åren efter barn å hus. Känns kärleksfullt för det mesta å jag har alltid känt att vi hör ihop trots alla kriser men ibland kommer tvivlet, kommer vi att fortsätta ha det bra å kan satsa på äktenskap? Eller trampar han snett igen? Vi har två underbara barn som är vårt allt, undrar åxå om min och min dotters relation kommer att hållas stark å nära när hon blir vuxen eller har jag haft för stora krav å dåligt tålamod med henne som påverkar? Älskar dom så mycket å vill att allt ska gå bra. Mår min morfar å pappa väl där dom är? Är pappas frånvaro det som gjort mig så rädd att bli lämnad? Hoppas du svarar. Tack för att du finns!
Benny: Kära Liselott, det är ett förhållande med mycket negativitet, jag känner att er kommunikation är på helt olika våglängd och om ni ska lyckas så tror jag ni ska gå på parterapi för att få nya verktyg till att kommunicera med varandra. Men jag känner en fortsättning i relationen och att ni kommer få det bra igen. Jag känner även att era barn klarar av detta och att ni är bra på att hålla dem utanför era konflikter. Din dotter älskar dig hur mycket som helst men tycker du lägger dig för mycket i hennes privata åligganden, släpp kontrollen och inse att hon håller på att bli vuxen, lita på henne. Jag vet att du inte kommer bli lämnad och att pappa är där och skyddar dig för du måste inse att du har ett bra liv och det kommer bara bli bättre.
Kram Benny

Sigrund: Hur blir det med min sambo och mitt förhållande?
Hur går det med den juridiska process vi är mitt vad gäller skador i vårt hus?
Skall jag söka annat arbete?
Benny: Kära Sigrund, jag känner att ert förhållande kommer fortsätta, men det är lite berg och dalbana i det. Gratis biljett upp och ner. Jag känner att det är lite komplicerat med den juridiska processen om skadorna i ert hus för ägarna är absolut inte medgörliga. Men ge inte upp för ni kommer vinna. Du har ju redan bestämt dig för att söka nytt jobb, kör på, det får du snart.
Kram Benny

Mimmi: Jag har haft relationer i hela mitt vuxna liv men är nu ensam sedan någon månad och gillar det inte alls. Är Internet-dejting ett alterantiv, tror du? Jag har de barn jag vill ha, men saknar sällskapet och gemenskapen med en man. Barnen börjar ju bli stora och lämnar successivt boet. Finns där någon?
Kram och tack för ditt engagemang för oss vilsna.
Benny: Kära Mimmi, Gud vad jag blir glad att du är ensam, du behöver vara singel ett tag för att inse vad dina egentliga behov är. Så mitt råd är, våga vara ensam och möta ditt inre. Känn efter vad dina egna behov är, se inte till andras behov, vad fantasiskt att barnen är så stora nu så du verkligen kan börja ditt liv. Så, jippi, du kommer finna kärleken igen, men jag hoppas det dröjer minst ett år. Men dejta folk och lär dig lite om olika typer av män så att du förstår dina verkliga behov. Du kommer finna en helt ny typ utav man som är totalt andra än de du mött innan. Så, kärleken är på gång. Men glöm inte bort att älska dig själv först också.
Kram Benny

Marianne: Hej Benny!
Har just gift mig med en underbar
man. Vad har livet i beredskap åt
oss?
Kram
Benny: Kära du, jag håller med dig om att du gift dig med en underbar man. Livet har i beredskap barn och hus, och så känner jag att din man byter jobb och får högre löneanspråk. Ja, jag känner ni är på rätt väg så jag förstår inte varför du oroar dig. Njuuuut.
Kram Benny

Iris: Hej Benny! Ser du, om jag snart träffar en trevlig man? Har varit ensam i åtta år nu. Tack
Benny: Kära Iris, den mannen du ska träffa han behöver både hacka och spade för den rädsla du har i ditt hjärta den får du jobba med. Hoppet har du tappat för länge sedan, så våga tro att det kommer någon. Jag ser att en man är på väg över tröskeln hem till ditt hem. Han träffar du via vänner och du kommer få det jättebra. Ett långt förhållande, många år.
Kram Benny

Karin: Ser du någon ring på nytt för mig? Klarar jag av mina barn? Livet känns tungt.
Kramar Karin
Benny: Kära Karin, ja, jag ser en ring med nio stenar i, alla är inte vita. Men jag känner att du måste sätta gränser mot dina barn för de lyssnar inte överhuvudtaget på dig, du måste tydliggöra dina egna önskemål i livet, jag känner att du är väldigt otydlig för ofta. När du tror att du ryter kommer ett litet pip, ingen tar dig på riktigt allvar. Fånga styrkan i ditt hjärta, du är värd att lyssna på, då kommer allting vända. Du har svaren med dig.
Kram Benny

ARAZ TAYB IBRAH: Jag kommer från Irak Jag bor i en liten stad i Sverige. Jag har varit här två år, kan du se hur min framtid ser ut vad gäller jobb och kärlek?
Benny: Kära Araz, jag känner att kärleken kommer in i ditt liv och att du får ett fantastiskt äktenskap. Vad gäller jobb känner jag faktiskt att du blir ledd till en utbildning du behöver först, sedan känner jag du får en anställning. Men du är fantstiskt duktig på att jobba, mitt råd är att jag hoppas du startar ett eget företag så småningom för du har så mycket kraft inom dig.
Kram Benny

Emelia: Hej Benny. Jag känner mig så sviken. Jag undrar om du kan se om jag kommer att träffa någon kille inom den närmsta framtiden? Och hur ser han ut i så fall? Jag undrar även om det finns någon framtid för mig som sjuksköterska som jag tänkt studera till? Vad gör jag till hösten? Åker jag till England o jobbar som au pair eller börjar jag studera till sjuksköterska? Skulle bli så glad och tacksam om du ville svara.
Benny: Kära Emelia, jag känner att det dröjer lite till innan du träffar den riktiga kärleken men du kommer att ha romantik innan. Jag känner att du kommer bli en fantastisk sjuksköterska men jag tror att det dröjer lite innan du utbildar dig till det och du kommer att ha kul om du ger dig tid att jobba i England, som vad som helst. För det är där du kan få en romans. Lycka till.
Kram Benny

Annika: Jag har haft en del problem med relationer på sistone. Kommer det att förbättras?
Benny: Kära Annika, det handlar faktiskt om att du har en inställning till relationer där du inte tror du ska möta någon det fungerar med. Du måste ändra attityd till din känsla av vad du är värd. Men jag vet att ödet vill att du ska känna riktig kärlek, så det går riktigt illa – jag hör kyrkklockor ringa.
Kram Benny

Benny: Tro är viktigt för om du tror att du kan förändra ditt liv så har du redan börjat göra det. Hopp är viktigt för om du inte har hopp i livet så möter du inga förändringar. Men om du hoppas och tror på att du är värd det mesta i livet så kan t o m kärleken komma in och möta dig. Glöm inte bort att ge kärlek till din omgivning, glöm inte bort att se hur fantsiskt vacker världen är. Livet är precis så vackert som vi vill se det och göra det, så älska livet. Kärlek från mig till er alla.
Kram Benny

Vill du se hur det såg ut när Benny chattade? Vi filmade hans besök, och denna “bakom-kulissen”-film kan du snart se på HemmetsJournal.se. Klicka in på Bennys sida på sajten och se hur det gick till!

 

Scroll to Top