Låt särbon gå på dans

Hej Benny, jag är 71 år och 1985 skildes jag för andra gången. 1992 träffade jag en nu 86-årig änkling och vi är fortfarande ihop....

Hej Benny, jag är 71 år och 1985 skildes jag för andra gången. 1992 träffade jag en nu 86-årig änkling och vi är fortfarande ihop. Bor på var sitt håll i egna hus. Han har mest varit här under veckosluten, det finns ju mycket att göra som jag ej klarar av eftersom jag har artros. Vi var ute och dansade förr men så orkade jag inte längre. Numera går han ut och dansar själv, fast jag inte tycker om det. Ibland är jag trött på min vän. Tycker han är onödigt snål, trots att han har god ekonomi. Min lilla pension har svårt att räcka till trots att jag “snålar” så mycket jag kan. Men jag har sex barnbarn och vill kunna ge dem en liten peng ibland. En katt har jag skaffat från ett djurhem, han är snäll och tillgiven. Gjorde jag rätt?

Benny svarar:

– Vad gäller din särbo så känner jag att du får ta det onda med det goda. Hans snålhet är rädsla för att han ska bli fattig, det hänger med från hans barndom. Annars är han en snäll och omtänksam person. Ni skrattar mycket tillsammans, det tycker jag är fantastiskt. Och när det gäller hans dansande så tycker jag att du lugnt ska låta honom gå. Han är inte den otrogna typen och egentligen vill han bara dansa med dig.

När det gäller ekonomin så kommer den alltid att klara sig. Din generositet till barnbarnen är fantastisk, det är alltid fint att kunna ge. Det är en fin katt du har, den behöver du så att du inte känner dig ensam.

Scroll to Top