Chatt med Benny Rosenqvist 7 februari

Benny Rosenqvist, 45, är Hemmets Journals nya livsguide. Med hjälp av sin värme, klokhet och mediala förmåga svarar han en gång i månaden på läsarnas...

Benny Rosenqvist, 45, är Hemmets Journals nya livsguide. Med hjälp av sin värme, klokhet och mediala förmåga svarar han en gång i månaden på läsarnas frågor om kärlek och relationer. En gång i månaden chattar han dessutom med besökarna på HemmetsJournal.se.
 
Det här är en utskrift från chatten med Benny torsdagen den 7 februari.
Benny hann svara på ungefär 40 av de över 500 frågor som ställdes.

Nästa chatt med Benny blir torsdagen den 6 mars.

Irene: Hej!
Min tvillingsjäl och livspartner lämnade mig för en annan kvinna, vilket givetvis smärtade. Jag skulle vilja veta om du ser en ny man för mig. Har ett stort behov av att dela mina innersta tankar med någon nära.
Kära hälsningar
Irene
Benny: Kära Irene, det var inte din livspartner eller din tvillingsjäl, det var en resa i kärlek så att du förstår vad du verkligen behöver. Han kommer väldigt snart när det är väldigt varmt ute. Jag ser en passionerad relation, han är din själsfrände som kommer.
Kram Benny

Ingrid: Jag är 52 år och ensamstående. Det är just det som är mitt problem. Ensamheten knäcker mig. Ofta längtar jag efter döden. Kommer mitt liv alltid att vara så här?
Hjälp mig, Ingrid
Benny: Kära Ingrid, jag ser varken döden eller någon stor sorg i ditt liv, jag ser att kärleken kommer att knacka på din dörr. Det är en gammal kärlek från länge sedan som kommer att höra av sig igen. Våga välkomna honom.
Kärlek från Benny

Elisabet
: Hej Benny,
Jag har avslutat en destruktiv relation och bor ensam med barnen. Drömmer om en egen trädgård (jag menar inte barnens sommarställe). Kan du se om jag har en chans i framtiden för egen trädgård? Ska jag vara ensam resten av livet?
Benny: Kära Elisabeth, jag är så glad att du har lämnat din empatistörde f d partner. Nu vet du vad du behöver. Men just nu ska du ta hand om dig själv och ge dig själv kärlek. Den rätte kommer om ett tag, du kommer att få din trädgård med rosenbuskar redan färdigplanterade och en uteplats på södersidan.
Kärlek från Benny

Margareta
: Hej Benny, jag är orolig för vårt äktenskap och vill att det ska fungera. Har mått dåligt men är nu lite bättre. Känner mig sviken av min man som haft sina tankar på annat håll men han säger att ingenting är fel. Hur ska jag, vi, kunna hitta tillbaka? Är det möjligt? Annars … hur kan jag må bra igen?
Benny: Kära Margareta, sluta tänka negativa tankar om ditt äktenskap, du kommer ändå inte kunna lämna honom, i alla fall inte just nu. Ni har mer att lära av varandra. Din man är inte den otrogne typen, jobba med din självkänsla. Älska dig själv också.
Kärlek Benny

klara
: Mejlar med en vän som är en klippa i allt det svåra för mig, undrar om mina känslor för honom blir besvarade. Leder det till ett  förhållande, eller är det bara en lek från hans sida? Avståndet emellan oss är stort för vi bor inte i samma stad och har aldrig träffats, kommer vi att göra det?
Benny: Kära Klara, jag känner inte att det är den mannen du ska träffa i livet. Men han har kunskapen så att du förstår vad du egentligen behöver. Det är en bra man som är lika rädd för kärlek som du, så just nu söker kaka maka.
Kärlek Benny
Lena: Hej Benny! Jag står inför en stor omorganisation på min arbetsplats där arbetsmiljön för närvarande är präglad av osäkerhet, oro och frustration över hur det kommer att bli. Nu undrar jag; Vad har jag för framtid att vänta mig i den nya organisationen om jag stannar kvar? Ska jag redan nu börja se mig om efter ett annat jobb? Hälsningar Lena
Benny: Kära Lena, jag ser inte att du kommer lämna din arbetsplats. Jag ser att du kommer att få andra arbetsuppgifter, men jag ser att fler av dina arbetskamrater kommer att lämna arbetsplatsen, det är en stark omorganisation som inte är så bra för någon. Men saker kommer att rättas till på längre sikt.
Kram Benny
astrid: Min svärmor bor nära och hindrar mig mycket känns det som. Varför?
Benny: Kära Astrid, svärmödrar och grannar ska man alltid sätta upp ett stort staket för, dvs du bör sätta tydliga gränser för din svärmor. Men hon tycker väldigt mycket om er och ni behöver varandra, ni har någonting att lära varandra av detta här. Glöm inte att säga till henne att du tycker om henne och att hon är viktig.
Kärlek Benny
Ninnie: Hej Benny! Är min sambo “den rätta” för mig, kommer vi bli lyckliga tillsammans? Kommer jag över hans otrohet, eller kommer det fortsätta förstöra vårt förhållande?
Benny: Kära Ninnie, jag känner att din sambo inte kommer att vara otrogen igen. Men, du kommer nog aldrig riktigt att komma över det. Det tar tid innan detta förhållandet är över men han är inte den siste mannen i ditt liv. Så lycka till i kärleken!
Kram Benny
Ann-Christine: Är arbetslös sen 1 år, har jag jobb att vänta, hur blir det med min ekonomi. Oroar mig så …
Benny: Kära Ann-Christine, jag ser att du snart har ett nytt jobb där du kommer att stanna ett tag, ett till ett och ett halvt år för att senare få ett fantastiskt drömjobb där du kommer att stanna länge. Ekonomin är kämpig i år men du klarar dig. Nästa år ser det ljusare ut för din ekonomi.
Kram Benny
Helene: Jag är faster till en tjej som hamnat i en svår situation p.g.a av sin pojkvän. Min fråga är: Kommer hon att lyckas ta sig ifrån honom?
Benny: Kära Helene, jag förstår din oro för din släkting, killen hon är tillsammans med är manipulativ och svartsjuk. Jag vet att inom ett halvår, kanske tidigare, så är deras relation avslutad. Det är inte den mannen hon kommer att leva med. Jag ser en lång, blond vacker viking med gröna ögon och muskulös kropp och sunt sinne i huvudet. Vad fint att du bryr dig om din släkting, hon behöver det!
Kramar Benny
Christina: Hej Benny, jag hoppas innerligt att få svar från dig, då livet inte varit så snällt mot mig. Har två äktenskap bakom mig och har varit ensam länge. Nu känner jag mig redo att möta en ny man men vet inte vilken riktning eller hur jag ska gå till väga för att få harmoni och lycka i mitt liv. Jag tackar dig på förhand.
Benny: Kära Christina, vad glad jag är att du är ensam just nu så du tittar till vad du verkligen behöver och har börjat jobba med ditt inre jag och se till vad livet egentligen har att ge. Jag ser en resa med en yngre väninna till en storstad väldigt snart. Där kommer du att ha en semesterflirt som du inte kan packa med dig hem. Strax efter, när du kommer hem, kommer en smygande relation att överraska dig. Han är tio år yngre än dig, vilken kärlek!
Kram Benny
Ulla: Kommer min son att träffa sin livskamrat under detta år?
Benny: Kära Ulla! Nej, i år ser jag inte någon kärlek för din son. Han är alldeles för blyg ännu men jag ser möjlighet till en relation nästa år. Den tjejen har fantastiskt vackra och stora ögon, stora så att även din son kan se att hon är förälskad i honom. Du har gjort ett fantastiskt arbete med din son, han kommer att bli både en bra man och bra pappa.
Kram Benny
Emma: Hej, jag vet inte om min fråga kom fram så jag provar igen. Jag älskar två personer och måste bestämma mig för en av dem. Vem ska jag välja? Ska jag stanna i det trygga eller chansa på det nya? Hur ska det gå för den jag sviker?
Benny: Kära Emma, du behöver inte välja; den ene kommer att stanna kvar längre men jag ser att det kommer en tredje man med ett fantastiskt tjockt mörkt hår och bruna ögon och ådriga armar. Det leder till äktenskap och barn. Lycka till!
Kram Benny

June
: Kära Benny! Jag är så förskräckligt rädd att min ålderdom blir ensam och kärlekslös. Jag är 61 år och änka. Min make avled tragiskt i cancer då vi hade varit gifta i 25 lyckliga år. Det var lyckliga och roliga år men också en hel del svårigheter. Jag vill så gärna vara lycklig, älskad och behövd igen. Kan du se om någon av de två män som finns i min närhet blir den rätta för mig? Kommer jag att bo tillsammans med en ny man eller förblir jag ensam? Tråkiga frågor kanske men ack så viktiga för mig. Må väl kära Benny och tack för ditt engagemang för dina medmänniskor.
Benny: Kära June, din man vill inte att du ska träffa någon annan så han vakar för mycket över dig. Men när det kommer en man som är värdig dig så lovar han att öppna dörren. Han känner att du är lite för desperat i din ensamhet, du är aldrig ensam. Du har många människor runt omkring dig som inte lever mer som kommer och hälsar på dig. Du kommer inte bli sambo men du blir särbo. Mannen har varit gift två gånger och har tre barn. Han bor inte långt ifrån där du bor.
Kram Benny

Katarina
: Hej! Jag har en man i mitt hjärta men tyvärr bara delvis i mitt liv. Ska jag ha tålamod eller lägga ner?
Benny: Kära Katarina, vissa projekt är tidsfördriv i väntan på det rätta. Han kommer snart men du har inte mött honom. Det blir någon du inte har träffat innan. Han har lite komplex för han har lite hår men herregud, han är hur manlig som helst! Och snäll. Och han vet att han vill leva med dig, så jag ser vigselring.
Kram Benny
Görel: Kommer jag någonsin att få träffa mitt äldsta barnbarn igen? Hon får inte träffa någon för sin pojkvän.
Benny: Kära Görel, tålamod. Hon håller på och hämta mod att kunna ta sig ur den här destruktiva relationen. Jag vet att det är en annan man som väntar runt hörnan. Ni kommer att gå på bröllop inom tre år. Inom fyra år så kommer du hålla en liten flicka i dina armar.
Kärlek i massor, Benny

Helena
: Jag är tillsammans med en kille, men vi bor inte ihop. Har var sin son sen innan och nu är jag gravid med ett gemensamt barn. Är killen mannen i mitt liv? Jag tror det men hur vet man? Vi kommer snart att flytta och jag är orolig över hur min son ska få det i skolan då han är väldigt osäker och försiktig i sig själv. Kommer han att hitta kompisar och trivas?
Benny: Kära Helena, jippie!, ni vågar båda två. Ni kommer att bo tillsammans snart. Först i en lägenhet sedan i ett hus. Huset är ganska nyproducerat. Jag ser även att din son har styrkan att klara sig i skolan. Jag känner att han kommer att få mycket stöd av en kvinnlig lärare. Han kommer även bli älskad av många kompisar.
Kram Benny

Ida
: Hej Benny… Jag är separerad sedan två år från mina barns pappa. Kommunikationen mellan oss är svår och han är oerhört bitter och hotfull mellan varven gentemot mig (vilket gör att jag kan vara rädd för honom). Detta i sin tur leder till han att missköter sitt umgänge med barnen vilket vi alla mår mycket dåligt av. Kommer detta att få ett slut?
Benny: Kära Ida, jag ser att din fd snart träffar en ny kvinna. Puh, vilken tur! Hon kommer att hjälpa dig att få styr på honom så att det fungerar bättre med barnen. Han vill komma åt dig via barnen för det var du som gick, så han straffar dig. Men vad klok du var. Nu kan du träffa kärleken i ditt liv.
Kram Benny

rosa
: Jag älskar en gammal man och har en relation med honom. Han sa att han tycker mycket om mig men att han inte vill ha ett fast förhållande med någon. Jag vet hela tiden att han inte vill ta ansvar för någon. Vi träffas och gör slut om och om igen. Jag försöker komma över honom men det går inte, för jag har så starka känslor för honom. Jag vet inte vad ska jag göra.
Benny: Kära Rosa, jag ser att ni har mer att lära er i relationen du är i just nu. Men inom ett år ser jag en jämnårig man där allt går väldigt fort och leder till ett samboskap och långvarigt förhållande, senare äktenskap. Jag kan också förnimma barn, två stycken.
Kram Benny

Ulrika
: Hej Benny! Jag har nyligen avslutat ett förhållande som inte kändes bra. Ska jag aldrig träffa den rätte? Nu undrar jag om “mannen i mitt liv” finns? Och om jag får några barn? Kan du se något om mitt arbete, hur det blir?
Mvh Ulrika
Benny: Kära Ulrika, vad bra att du lämnade relationen och gav plats till en riktig kärlek. Du är modig nog att kunna älska en stark man. Du har styrkan att få två fina flickor. Arbetet ser jag en förändring något senare, till en ny anställning.
Kram Benny
Birgitta: Hej Benny!
Mina tre senste förhållanden har varit med män som varit alltför svaga för alkohol … Kommer jag att hitta någon man som jag kan leva med och som är bra för mig?
Benny: Kära Birgitta, jag ser att du är präglad av någon släkting som är alkoholiserad. Så du är starkt medberoende och bör söka kontakt med en alanon-grupp för andra medberoende. Du måste höja dig själv, inse att du måste jobba med dig själv för att kunna träffa en man som inte är alkoholiserad. Men jag ser i framtiden att han kommer. Han har ett plus, han älskar livet, han älskar att jobba och han älskar att skämma bort dig. Det är du värd!
Kram Benny

gunilla
: Min dotter studerar i Australien, hon har sin pojkvän där. Kommer hon att flytta tillbaka till Sverige?
Benny: Lugn Gunilla, jag ser att din dotter flyttar tillbaka till Sverige, hon kommer att studera mer här, finna mannen här i samband med utbildningen samt att du kommer att bo nära dina barnbarn. Hon älskar dig!
Kram Benny

Lotta
: Haft en relation med en gift man, kommer det att bli vi två?
Benny: Kära Lotta, jag ser att den mannen aldrig kommer att lämna sin hustru för dig. Jag ser att du kommer att träffa en fri man som du karmiskt är ledd till. En underbar kärlek där du förstår att det skulle vara ni och inte den gifte mannen. Kram Benny

Majlis
: Kära Benny! Är egentligen väldigt väldigt olycklig i mitt äktenskap. Hur ser framtiden ut? Ska jag vara kvar eller finns något lyckligare bakom knuten? Kram
Benny: Nej Majlis, du har ju redan skilt dig. Vad väntar du på? Du har ju redan packat i huvudet. Gör slag i saken, du kommer finna en man som är fantastiskt duktig på att dansa och laga god mat till dig. Städningen får du klara själv, han ser inte sånt. Men Gud vad han kommer att älska dig!
Kram Benny

Henny
: Vi har nästan samma namn du och jag, Benny! Tycker mitt liv går i samma hjulspår dag ut och dag in, veckor blir till år men inget händer, jag har en snäll omtänksam man som är ack så fantasilös. Händer det något snart i mitt liv?
Benny: Kära Henny, du kommer inte kunna lämna din man. Men jag ser en romans i alla fall och du kommer att bli upp över öronen förälskad. Det blir en fantastisk relation och med tiden kanske du kan leva med honom.
Kram Benny
Karolina: Hej Benny! Jag hoppas att jag kan få svar och inte behöver vänta tills nästa gång. Jag var tillsammans med en kille som är 6 år yngre i fyra månader och vi har redan gjort slut en tredje gång för att hans känslor går i vågor. Blir det vi två igen eller ska jag gå vidare och nöja mig med ett liv som singel? Jag vill så gärna träffa mannen i mitt liv. Finns han?
Benny: Karolina, den här mannen bara skadar dig. Det är inte han som är mannen i ditt liv. Men lugn, han är snart, snart, snart här. Då leder det till allt vad du vill i kärlek. Lycka till!
Benny
Jeanette: Det sägs att alla har minst en skyddsängel, en hjälpare, med sig under sin resa här på jorden. Kan du berätta lite om min …
Benny: Kära Jeanette, jag ser att det är en kvinnlig släkting på mammas sida som inte är lång, max 1,57 m med välvårdat hår hon går ofta och lägger håret. Hade inga tänder, hälsa att nu har hon fått tänder igen. Jag känner att det är din mormor. Din vägledare är en man som är norrman och han har varit viking och väldigt krigisk. Han har fått uppgiften för att du ska sätta fart på ditt liv och komma loss, vela inte så mycket. Du har så mycket kapacitet och är en otroligt givande vän.
Kärlek till dig, Benny
Jeanette: Jag har varit singel i fyra år – har dejt på gång med en kille (Adam). Han skall flyga från Gällivare ner till Skåne, kan du se om han är nåt för mig, jag är jättenervös! Kram Jeanette
Benny: Kära Jeanette, jag ser att Adam flyttar till Skåne och att du hittar en annan man i Gällivare som flyttar in till dig istället. Adam kommer att söka upp dig igen och du kommer att komma i ett dilemma för att välja mellan båda. Lycka till med det valet, det blir inte lätt.
Kram Benny
Elisabeth: Hej! Kommer Kent och jag iväg på någon kärleksresa?
Benny: Kära Elisabeth, en? Jag ser flera! En väldigt snart, den är inte så lång. Sen ser jag en lång resa till ett orientaliskt land, jag tror det är Thailand. Sen ser jag en resa till Australien och Nya Zeeland mm mm. Kolla passet!
Trevlig resa, kram Benny

Ulrika Ahlm
: Jag undrar om jag kommer att hitta min tvillingsjäl, man eller kvinna. Jag har varit änka i fyra år nu. Jag vill men vågar inte.
Benny: Kära Ulrika, men herregud du brukar ju inte vara blyg. Men gudskelov så kommer du att möta en man i vänskapskretsen om är modigare än vad du är. Han spelar mycket canasta. Spelar golf och älskar vatten, hav. Du kommer verkligen inte vara ensam.
Kram Benny

Carola
: Hej Benny!
Jag undrar om jag kommer att träffa någon ny kille?. I somras tog ett förhållande slut som hade varat i 12 år. Kan du se varför jag går med huvudvärk så ofta?
Mvh Carola
Benny: Kära Carola, jag känner att du lider av en inre stress samt har kotor i nacken som ligger fel så du bör söka en kiroprakter. Nu ska jag ge dig mer huduvvärk, jag ser sömnlösa nätter, jag ser att du inte kommer att äta någonting, jag ser att du kommer att rasa i vikt – för du kommer att bli SÅ förälskad! Din f d tycker också att detta är rätt, ni kommer kunna prata som vänner senare.
Kram Benny
Lotta: Hej, Benny det är en gammal avlägsen vän till dig som skriver … jag säger Mique så tror jag du vet …
Du dyker upp ofta i olika sammanhang framför mina ögon som om du visste att jag har det tufft i mitt liv just nu, främst med min stora son … Kanske har du något att säga mig … Många kramar Lotta
Benny: Kära Lotta, jag ser att du börjar få mer ordning på ditt liv men du har inte träffat ditt livs kärlek ännu, vilket du kommer att göra. Jag ser även en flyttning, väldigt snart. Arbetsmässigt känner jag att du snart också kommer att byta arbete, till något där du känner dig mer behövd.
Kram Benny
Ing-Marie: Hej Benny! Blir det någon ordning på min son? Är fundersam ang. min ekonomi och mitt singelliv. Ser du någon man i mitt liv?. Tacksam för svar.
Benny: Kära Ing-Marie, jag ser att din son kommer att få ordning på sitt liv väldigt snart. Han kommer att bli en stolt pappa till en pojke och en flicka. Med dig går det t o m så illa att du kommer att bli sambo, trots att du sagt att du inte ska bli det igen. Denna gången är det en besvarad kärlek. Vilken lycka!
Kram Benny
CHRISTEL: HEJ! JAG SAKNAR EN VÄN. ÄR HAN DEN RÄTTE FÖR MIG? JAG UNDRAR OM HAN HAR LIKA STARKA KÄNSLOR SOM JAG HAR, JAG KAN INTE GLÖMMA HONOM, MIN NALLE.
Benny: Kära Christel, vänskapen finns men din vän har mycket att göra så han har inte tid för dig på det planet du vill. Jag ser att du kommer att träffa en annan nalle som älskar dig och kan älska dig för den du är.
Kram Benny
ingalill: Hur kan jag göra så att min minsta dotter och jag håller sams?
Benny: Kära Ingalill, din dotter vill inte ha din vänskap just nu men lugn, hon har det jobbigt med sig själv och hon vet att du aldrig avvisar henne egentligen. Så ha tålamod, om högst ett halvår så skrattar ni tillsammans igen och har båda lärt er något utav detta, att respektera varandra mer. Och då har du även klippt av navelsträngen och inser att hon är vuxen.
Kram Benny
birgitta: Jag är sambo sen ett år men jag kan inte glömma min före detta. Han var otrogen och det är smärta kvar i bröstet. Jag älskar inte den jag bor med nu vad ska jag göra?
Benny: Kära Birgitta, jag ser en helt annan relation än din f d och din nuvarande. Jag vet att du kommer att finna en ny man inom ett år. Du är värd den du träffar, han kommer att se dig för den du är.
Kram Benny
P.S. Du behöver inte banta!
Inger: Har planer på att separera. Vi lever bara bredvid varann efter många års äktenskap. Gör jag rätt??
Benny: Kära Inger, du förstår ditt eget bästa, du kommer att leva ett fantastiskt liv, först som singel och sedan som sambo med en underbar man. Du är värd allt! Men herregud, han är ju mycket yngre än dig. Vad kul att du vågar!
Kram Benny
Elisabeth: Jag har en son på snart 19 år som jag är väldigt orolig för, han och jag är osams mest hela tiden. Hur kommer vår “mor och son”-relation att te sig i framatiden?
Benny: Kära Elisabeth, hormoner, hormoner. Elisabeth, ta det lugnt, hetsa inte upp dig så mycket. Han ser sig sedd när du bråkar med honom, så lugna ner dig så kommer ni att få det finare tillsammans. DU har en fantastisk son som kommer att få ett fantastiskt liv, bra jobb, vackert hem, tre fina barn. Vad kan man mer önska sig!
Kärlek till dig, kram Benny
Åsa: Hej Benny! Efter tretton år har jag mött en underbar man i mitt liv. Kan du se om han är den rätta för mig? Tack o kram från Åsa
Benny: Kära Åsa, klart, jippie! Du har tittat åt rätt håll. Äntligen träffar du någon som kan ta hand om dig och vågar vara med dig trots din styrka. Vad fint att du är den du är fortfarande. Han fixar det. Du kommer att ha mycket kärlek från honom. Jag ser, sköter ni korten rätt så kan det vara livslångt.
Kram Benny

Happy Valentine! Kärleken förändrar allt. Våga klappa någon på kinden, våga krama om någon, våga säga att du älskar någon. Våga älska dig själv. Älska livet! Det är underbart och snart är det vår.
Tack för allt, skulle vilja svara till er alla men tiden räcker inte till. Lycka till, vi ses!
Kram Benny

Scroll to Top